Quantcast
Πετρέλαιο θέρμανσης: Αρχίζει την Παρασκευή η διάθεσή του με τιμές - "φωτιά" - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο θέρμανσης: Αρχίζει την Παρασκευή η διάθεσή του με τιμές – “φωτιά”

δημοσιεύτηκε:

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης καθώς την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου κάνει πρεμιέρα.
Το πετρέλαιο αναμένεται να βάλει “φωτιά” στις τσέπες των καταναλωτών καθώς αυτό θα πωλείται ακριβότερο σχεδόν κατά 45% σε σχέση με πέρυσι όταν είχε ξεκινήσει η διάθεσή του τέτοια εποχή.
Όπως δήλωσε πρόσφατα η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα είναι 1,14 ευρώ το λίτρο για Αττική και Θεσσαλονίκη και υπενθύμισε ότι το πετρέλαιο θέρμανσης πέρυσι ξεκίνησε 0,80 ευρώ το λίτρο και έκλεισε στα 0,90 ευρώ. Επίσης εκτίμησε ότι η τιμή του πετρελαίου ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω ή και να μειωθεί . Η τιμή του πετρελαίου, όπως πρόσθεσε η κ. Ζάγκα, θα είναι 1,24 ευρώ το λίτρο για την Περιφέρεια και 1,30 ευρώ το λίτρο για την νησιωτική Ελλάδα.

Οι δικαιούχοι και τα ποσά για το επίδομα θέρμανσης

Η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης ( “My θέρμανση”) αναμένεται να ανοίξει φέτος νωρίτερα από πέρυσι. Δηλαδή θα ανοίξει το αργότερο τον Νοε΄μβριο, ενώ υπενθυμίζεται ότι πέρυσι είχε ανοίξει περί τα τέλη Δεκεμβρίου. Επίσης επισημαίνεται ότι ένα μεγάλο μέρος του επιδόματος θέρμανσης θα ξεκινήσει να καταβάλλεται από φέτος. Όταν πέρυσι η πρώτη καταβολή στους δικαιούχους είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη του Ιανουαρίου.
Από 100 ευρώ έως 750 ευρώ θα είναι το ποσό του επιδόματος θέρμανσης για το 2021-2022 που θα λάβουν φέτος περισσότερα από 1 εκατ. νοικοκυριά με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Τα ποσά είναι αυξημένα κατά 36% για τα νοικοκυριά χωρίς παιδιά, 49% για τις οικογένειες με ένα παιδί, 59% για όσους έχουν δύο παιδιά και 68% για τις οικογένειες με 3 παιδιά. Οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι:
-Άγαμοι φορολογούμενοι ή έγγαμοι σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 14.000 ευρώ και κατείχαν την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 180.000 ευρώ.
-Έγγαμοι και συνάψαντες σύμφωνα συμβίωσης φορολογούμενοι οι οποίοι το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κατείχαν κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Τα όρια προσαυξάνονται για κάθε εξαρτώμενο τέκνο κατά 3.000 ευρώ. Ετσι το εισοδηματικό όριο αυξάνεται σε:
-23.000 ευρώ για οικογένεια με ένα τέκνο
-26.000 ευρώ για οικογένεια με δύο τέκνα
-29.000 ευρώ για οικογένεια με τρία τέκνα.

Σημειώνεται ότι το επίδομα θα το λαμβάνουν όσοι πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης ή φυσικό αέριο ή υγραέριο. Επίδομα θέρμανσης θα λάβουν και όσοι χρησιμοποιούν για να ζεσταθούν καυσόξυλα ή βιομάζα (πέλετ) υπό την ότι η κύρια κατοικία τους βρίσκεται σε οικισμό με πληθυσμό ίσο ή κατώτερο των 2.500 κατοίκων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.