Quantcast
Εφορία: Στο στόχαστρο δωρεές χωρίς παραστατικά - enikonomia.gr
share

Εφορία: Στο στόχαστρο δωρεές χωρίς παραστατικά

δημοσιεύτηκε:

Στο στόχαστρο της εφορίας βρίσκονται οι δωρεές χρηματικών ποσών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα” Καθημερινή”, η εφορία καλεί τους φορολογούμενους που προχώρησαν σε αφορολόγητες δωρεές χρηματικών ποσών αλλά ξέχασαν να υποβάλουν το τραπεζικό παραστατικό που αποδεικνύει ότι η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε μέσω των πιστοποιητικών ιδρυμάτων.

Οι δωρητές θα κληθούν να προσκομίσουν τα στοιχεία στην εφορία και όσοι δεν τα έχουν θα κληθούν να πληρώσουν φόρο με συντελεστή 10% επί του ποσού της δωρεάς.
Παράλληλα, σε αυτές τις περιπτώσεις η εφορία θα ελέγξει όσους έκαναν δωρεά χρηματικών ποσών εκτός τραπεζικού συστήματος για την προέλευση των χρημάτων, ώστε να διαπιστωθεί εάν είναι δηλωμένα και ως εκ τούτου φορολογημένα ή εάν πρόκειται για “μαύρο” χρήμα.

Με στόχο να αντιμετωπισθούν τα λάθη και οι παραλείψεις, τις επόμενες ημέρες αναμένεται η ΑΑΔΕ να εκδώσει σχετική εγκύκλιο με την οποία θα παρασχεθούν οδηγίες τόσο στους φορολογούμενους όσο και στις εφορίες, που δέχονται αλλεπάλληλα ερωτήματα πολιτών.
Επιπλέον, στις αρχές του επόμενου μήνα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα ανοίξει την πλατφόρμα myProperty για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φόρου γονικής παροχής και δωρεών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.