Quantcast
Νέο επικουρικό σύστημα: Νέες διευκρινίσεις Τσακλόγλου για τις απολύσεις και τα χρέη - enikonomia.gr
share

Νέο επικουρικό σύστημα: Νέες διευκρινίσεις Τσακλόγλου για τις απολύσεις και τα χρέη

δημοσιεύτηκε:

Άκυρες θα είναι οι απολύσειςεάν ο εργοδότης δεν έχει καταβάλει τις εισφορές στο νέο επικουρικό σύστημα, ΤΕΚΑ ξεκαθαρίζει ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου μιλώντας στην εφημερίδα ” Καθημερινή”.


Συγκεκριμένα σε ερώτηση εάν υπάρχει τρόπος να προστατευθούν οι νέοι ασφαλισμένοι του ΤΕΚΑ από την πιθανότητα του “μπαταχτσή” εργοδότη που δεν θα καταβάλλει στο ταμείο τις εισφορές του είπε ότι “ο νόμος για την κεφαλαιοποιητική ασφάλιση που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή περιλαμβάνει τρεις βασικές πρόνοιες προστατεύοντας τους εργαζόμενους από τους εργοδότες που δεν καταβάλλουν τις εισφορές τους”.

“Πρώτον , οι ασφαλιστικές εισφορές προς το ΤΕΚΑ εισπράττονται κατά προτεραιότητα .
Δεύτερον οι όποιες οφειλές προς το ΤΕΚΑ δεν υπόκεινται σε ρύθμιση. Για να εξασφαλίζει ο εργοδότης ασφαλιστική ενημερότητα θα πρέπει να τις καταβάλει εφάπαξ.
Και τρίτον η απόλυση εργαζομένου για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί οι εισφορές προς το ΤΕΚΑ είναι άκυρη .Οι παρεμβάσεις αυτές είναι αναγκαίες καθόσον σε ένα κεφαλαιοποιητικό σύστημα οι εισφορές πρέπει να καταβάλλονται έγκαιρα για να επενδυθούν και τα οφέλη από την επένδυση τους να τα καρπωθούν οι ασφαλισμένοι με τη μορφή υψηλότερης σύνταξης”, συμπλήρωσε και τόνισε ότι “ενδεχομένως κάποιες από τις παραπάνω ρυθμίσεις θα μπορούσαν να ισχύσουν και σε άλλους τομείς του ασφαλιστικού συστήματος”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.