Quantcast
Kατώτατος μισθός: Πότε ξεκινούν οι διαβουλεύσεις - Τι δήλωσε ο Χατζηδάκης - enikonomia.gr
share

Kατώτατος μισθός: Πότε ξεκινούν οι διαβουλεύσεις – Τι δήλωσε ο Χατζηδάκης

δημοσιεύτηκε:

Εντός του Ιανουαρίου θα αρχίσουν οι διαβουλεύσεις για τον νέο κατώτατο μισθό, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης για το θέμα του κατώτατου μισθού, η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι αυτός δεν θα μείνει στο 2%. Θα ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες με στόχο να καταλήξουμε στο πρώτο εξάμηνο του 2022 στον νέο κατώτατο μισθό, συμπλήρωσε και τόνισε ότι για πρώτη φορά θα επιδιώξουμε οι διαδικασίες “να ξεκινήσουν μέσα στον Ιανουάριο για τον κατώτατο μισθό. Βεβαίως εφαρμόζεται ένας νόμος ο οποίος έχει διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, με τα επιστημονικά ινστιτούτα, με το ΚΕΠΕ, με την ΤτΕ, με την ανεξάρτητη αρχή εμπειρογνωμόνων”.
Θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία για τον κατώτατο μισθό όσο πιο νωρίς μπορούμε, επανέλαβε .

Κατώτατος μισθός: Πόσο αυξήθηκε από την 1η Ιανουαρίου 2021

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ο κατώτατος μισθός αυξάνεται κατά 2% για τους υπαλλήλους δηλαδή διαμορφώνεται στα 663 ευρώ από 650 ευρώ που ήταν προηγουμένως τον Ιανουάριο, ενώ το κέρδος θα φτάσει έως 195 ευρώ τον μήνα αν συνυπολογισθούν και οι τριετίες στους έμπειρους υπαλλήλους, φυσικά αν είχαν προϋπηρεσία τον Φεβρουάριο του 2012.

Επιπλέον το κατώτατο ημερομίσθιο αυξάνεται κατά 2% για τους εργατοτεχνίτες δηλαδή ανέρχεται στα 29,62 ευρώ από 29,04 ευρώ που ήταν μέχρι στιγμής.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.