Quantcast
Απόσυρση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών: Ποιες είναι πρώτες στη λίστα - Πότε θα ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα - enikonomia.gr
share

Απόσυρση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών: Ποιες είναι πρώτες στη λίστα – Πότε θα ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα

δημοσιεύτηκε:


“Θέλουμε το πρόγραμμα απόσυρσης ηλεκτρικών συσκευών να λειτουργήσει το πρώτο εξάμηνο του έτους για όλους τους Έλληνες και το επόμενο διάστημα θα εξειδικευτεί εάν θα υπάρχει συγκριτική αξιολόγηση ή χρονική προτεραιότητα για τους δικαιούχους” είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Παράλληλα ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι το εν λόγω πρόγραμμα θα αφορά κυρίως σε συσκευές που είναι ενεργοβόρες, όπως είναι τα κλιματιστικά γιατί πολλά σπίτια δεν χρησιμοποιούν πλέον πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και κάποιες πολυκατοικίες θερμαίνονται με κλιματιστικά.
Θέλουμε να αντικαταστήσουμε τα παλαιά κλιματιστικά των νοικοκυριών με καινούρια πολύ πιο χαμηλότερης κατανάλωσης και πολύ καλύτερης απόδοσης διότι τα παλαιά είναι ενεργοβόρα και κάνουν κακό στο περιβάλλον, τόνισε με έμφαση.

Στο πρόγραμμα απόσυρσης ηλεκτρικών συσκευών και τα ψυγεία
Επίσης ανέφερε ότι στο πρόγραμμα αναμένεται να συμπεριληφθούν και τα ψυγεία. Όπως είπε για το πρόγραμμα “σκεφτόμαστε και τα ψυγεία. Γιατί το ψυγείο είναι μια συσκευή που δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο , 365 μέρες τον χρόνο. Εάν είναι παλαιό το ψυγείο μπορεί ο κινητήρας να έχει κάποιου είδους βλάβη που δεν την καταλαβαίνει πάντα ένα νοικοκυριό και ξαφνικά του έρχονται τεράστιοι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος και δεν καταλαβαίνει από πού προέρχεται αυτό”.
Κατά κύριο λόγο θέλουμε να αντικαταστήσουμε τα παλαιά κλιματιστικά και τα ψυγεία που έχουν τα νοικοκυριά με καινούργια, ανέφερε μεταξύ άλλων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.