Quantcast
Σήμερα οι ανακοινώσεις για τις επιδοτήσεις στην ενέργεια - enikonomia.gr
share

Σήμερα οι ανακοινώσεις για τις επιδοτήσεις στην ενέργεια

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα στις 10.15 π.μ θα ανακοινωθούν από τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα τα νέα μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Μάλιστα ο κ. Σκρέκας θα αναφέρει το ύψος των επιδοτήσεων που θα λάβουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις για τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου μηνός Φεβρουαρίου.
Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου είπε χθες κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι η επιδότηση των 400 εκατ. ευρώ που είχε δοθεί σε νοικοκυριά ως ελάφρυνση για το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο για τον μήνα Ιανουάριο θα διατεθεί και τον Φεβρουάριο.

Επιβεβαίωσε δε, πως είναι ειλημμένη η απόφαση της κυβέρνησης για τη στήριξη νοικοκυριών αλλά και επιχειρήσεων στις αυξήσεις της ενέργειας αλλά άφησε και ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες παρεμβάσεις .

Σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο η μέση τιμή έκλεισε στα 227.30 ευρώ/MWh, σύμφωνα με το Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας από 235,38 ευρώ/MWh, ενώ τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου βρίσκεται στα επίπεδα των 200 ευρώ.

Νέα επιδότηση: Τι εξετάζεται για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή”, η μέση ενίσχυση για τον Φεβρουάριο αναμένεται να διαμορφωθεί στα 40 ευρώ έναντι 42 ευρώ τον Ιανουάριο και θα αφορά το σύνολο των πρώτων κατοικιών.

-Στα νοικοκυριά

Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η επιδότηση θα ανέλθει στα 170 ευρώ /MWh για τις πρώτες 300 KWh από 180 ευρώ/MWh τον Ιανουάριο , ενώ δεν ισχύει για τη συγκεκριμένη κατηγορία το κριτήριο της πρώτης κατοικίας. Με 170 ευρώ /MWh θα επιδοτηθούν και οι δικαιούχοι του Τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης, ανεξαρτήτου ορίου κατανάλωσης.

-Οι επιχειρήσεις

Για τους επαγγελματικούς καταναλωτές , ανεξαρτήτως επιπέδου και τάσης, η επιδότηση παραμένει στο ποσό των 65 ευρώ /MWh.

Σε ΄΄ο,τι αφορά τις εκπτώσεις που θα παρέχει η ΔΕΠΑ στους οικιακούς καταναλωτές τον Φεβρουάριο θα κυμαίνονται σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή μεταξύ 16 ευρώ και 20 ευρώ /MWh.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.