Quantcast
Πού έχουν φτάσει οι τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου θέρμανσης -Τι λένε βενζινοπώλες - enikonomia.gr
share

Πού έχουν φτάσει οι τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου θέρμανσης -Τι λένε βενζινοπώλες

δημοσιεύτηκε:

Για την “έκρηξη” στις τιμές των καυσίμων μίλησε σήμερα πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα στον Alpha.


Όπως είπε, η κ. Ζάγκα σήμερα κατά μέσο όρο η τιμή στην αμόλυβδη βενζίνη στην Αττική και σε Θεσσαλονίκη είναι 1, 88 ευρώ το λίτρο και ανέφερε ότι στην νησιωτική και στην ηπειρωτική Ελλάδα η τιμή στην αμόλυβδη μπορεί φτάσει και στο 1, 90 ευρώ το λίτρο.
Και συνέχισε λέγοντας ότι σε πολλά βενζινάδικα η τιμή της αμόλυβδης μπορεί να είναι 1,80 ευρώ το λίτρο, 1, 85 ευρώ, 1, 90 ευρώ αλλά ακόμη και 1, 91 ευρώ. Η αγορά είναι ελεύθερη, πρόσθεσε.
Το πετρέλαιο θέρμανσης
Μεταξύ άλλων μίλησε και για το πετρέλαιο θέρμανσης. Όπως είπε η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης σε Αττική και Θεσσαλονίκη είναι σήμερα 1,28 ευρώ. Πρόκειται για τιμή ρεκόρ καθώς ξεκίνησε με 1,12 ευρώ και 1,15 ευρώ ενώ πέρυσι η τιμή ΄ήταν 0, 90 λεπτά και 0, 95 λεπτά συμπλήρωσε.
Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ” το πετρέλαιο δεν είναι τώρα ακριβό στην Ελλάδα .Είναι ένας είδος πολυτελείας τα τελευταία χρόνια .. από το 2010 .Τα 3/4 είναι φόρος. Δηλαδή στο 1,90 ευρώ το λίτρο για να το καταλάβει ο καταναλωτής , το 1,30 είναι φόρος ….Το παίρνει κατευθείαν στην τσέπη του το κράτος. 0,60 λεπτά τα παίρνουν τα διυλιστήρια και 0, 30 λεπτά το παίρνουν 3 μεταφορείς πετρελαιοειδών εταιρείες και οι πρατηριούχοι”.
” Όσο ακριβαίνει βενζίνη τόσο θα είναι περισσότερο το λαθρεμπόριο, τόνισε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.