Quantcast
ΑΑΔΕ: Έρχεται εφαρμογή στο κινητό για τον έλεγχο των αποδείξεων—Πώς θα λειτουργεί - enikonomia.gr
share

ΑΑΔΕ: Έρχεται εφαρμογή στο κινητό για τον έλεγχο των αποδείξεων—Πώς θα λειτουργεί

δημοσιεύτηκε:

Έρχεται app εφαρμογή της ΑΑΔΕ στα κινητά τηλέφωνα μέσω της οποίας οι χρήστες θα ενημερώνονται εάν η απόδειξη που θα λαμβάνουν από το κατάστημα, το εστιατόριο ή το μπαρ θα είναι γνήσια ή «μαϊμού».

Παράλληλα επισημαίνεται πως εάν αυτή η απόδειξη  αποδειχθεί ότι είναι πλαστή, τότε  θα αρχίζει ο σχετικός έλεγχος και θα επιβάλλονται πρόστιμα, όπως προβλέπει η φορολογική νομοθεσία. Την εν λόγω εφαρμογή θα μπορούν να κατεβάσουν από το τέλος του μήνα  οι φορολογούμενοι από το Play Store και το App Store. Με τον τρόπο αυτό η ΑΑΔΕ  θα ενημερώνεται έγκαιρα για τις επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν και θα μπορεί να προβαίνει άμεσα στις προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος.

Η εφαρμογή της ΑΑΔΕ

Η ΑΑΔΕ δημιούργησε μια νέα εφαρμογή για τα κινητά τηλέφωνα μέσω της οποίας θα μπορούν οι  καταναλωτές να ελέγξουν τα στοιχεία και την εγκυρότητα μιας απόδειξης, την οποία θα λαμβάνουν στο πλαίσιο συναλλαγής τους, σκανάροντας με το κινητό τους τηλέφωνο τον QR code που βρίσκεται σε αυτή, όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση. Εν συνεχεία τα δεδομένα θα αποστέλλονται αυτομάτως στο σύστημα της ΑΑΔΕ και ο καταναλωτής θα ενημερώνεται για το αποτέλεσμα του ελέγχου και σε περίπτωση που διαπιστωθεί παράβαση θα έχει τη δυνατότητα να αναφέρει την απόδειξη στην ΑΑΔΕ.

 Έτσι θα γίνεται ο έλεγχος από το κινητό

Η εφαρμογή θα διανεμηθεί από τα Ηλεκτρονικά Καταστήματα Google Play (Android) και App Store (iOS) και τα λειτουργικά χαρακτηριστικά της εφαρμογής θα είναι:

  • Μηχανισμός σάρωσης του QR code των αποδείξεων λιανικής πώλησης.
  • Αυτόματη αποστολή ερωτήματος στη σχετική βάση δεδομένων των Φ.Η.Μ.
  • Προβολή του αποτελέσματος με εύληπτο και απλό τρόπο.
  • Δυνατότητα φωτογράφισης της χάρτινης απόδειξης σε συνέχεια αποτελέσματος με ενδείξεις παράβασης.
  • Αποστολή της απόδειξης (βασικά στοιχεία, φωτογραφία, αποτέλεσμα ελέγχου στην βάση δεδομένων) και προαιρετικά της γεωγραφικής θέσης του χρήστη (georeference) στο σύστημα λήψης και διαχείρισης πληροφοριών της Α.Α.Δ.Ε.
  • Επιλογή για υποβολή πληροφορίας, είτε κατόπιν ταυτοποίησης του χρήστη (με κωδικούς taxisnet), είτε ανώνυμα.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.