Quantcast
ΑΑΔΕ: Ποιοι κινδυνεύουν με κατασχέσεις για χρέη - Τελεσίγραφο και στους μεγαλο-οφειλέτες - enikonomia.gr
share

ΑΑΔΕ: Ποιοι κινδυνεύουν με κατασχέσεις για χρέη – Τελεσίγραφο και στους μεγαλο-οφειλέτες

δημοσιεύτηκε:

Τελεσίγραφο από την ΑΑΔΕ σε μεγαλο-οφειλέτες.

Σύμφωνα με τον Alpha, το τελεσίγραφο αυτό θα λέει:  «Πληρώστε αλλιώς στα μανταλάκια». Θα απευθύνεται δε σε όσους χρωστούν περισσότερα από 150 χιλ. ευρώ, τα οποία δεν τα έχουν πληρώσει έως σήμερα ή δεν έχουν εντάξει την οφειλή τους σε κάποια ρύθμιση.

Εάν οι υπόχρεοι δεν προβούν σε αυτήν την ενέργεια, τότε από το τέλος του μήνα και μετά θα δημοσιοποιηθεί μια λίστα με ονόματα, με επωνυμίες, με αριθμούς φορολογικού μητρώου ακόμη και  με διευθύνσεις έδρας επιχειρήσεων προκειμένου έτσι να συνετιστούν και να θελήσουν να ανταποκριθούν. Το αντίστοιχο είχε γίνει και το 2019 .Όμως τότε τα ληξιπρόθεσμα χρέη ήταν 105 δισ. ευρώ και είχαν δει το φως δημοσιότητας 25 χιλ. αριθμοί φορολογικού μητρώου.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Έρχονται κατασχέσεις: Στο στόχαστρο οφειλέτες άνω των 500 ευρώ στο Δημόσιο

Έρχεται νέο κύμα κατασχέσεων το οποίο αφορά σε χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν απλήρωτα, αρρύθμιστα, ληξιπρόθεσμα χρέη στο δημόσιο.

Στο στόχαστρο μπαίνουν όλοι εκείνοι που έχουν οφειλές στο Δημόσιο και ξεπερνούν τα 500 ευρώ. Αυτό μεταφράζεται σε 624.645 χιλ. ΑΦΜ.

Υπενθυμίζεται πως έχουν ήδη προχωρήσει κατασχέσεις σε 1.412.322 οφειλέτες του δημοσίου. Οι κατασχέσεις αφορούν και σε τραπεζικούς λογαριασμούς και σε μισθούς και σε συντάξεις και σε ακίνητη περιουσία  όσο μεγαλώνει η οφειλή.

Για να γλιτώσουν τις κατασχέσεις θα πρέπει να εντάξουν την οφειλή τους είτε στις ρυθμίσεις σε 12 δόσεις είτε σε 24  δόσεις είτε σε περισσότερες δόσεις ανάλογα με το εάν δικαιούνται  ή ακόμη και στην αναβίωση 120 δόσεων όπου πληρώνονται η πρώτη ή  δύο μηνιαίες  δόσεις

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.