Quantcast
Αδήλωτα τετραγωνικά: Μέχρι πότε θα "τρέξει" η εκκαθάριση των δηλώσεων - enikonomia.gr
share

Αδήλωτα τετραγωνικά: Μέχρι πότε θα “τρέξει” η εκκαθάριση των δηλώσεων

δημοσιεύτηκε:

Έως τις 30 Ιουνίου 2021 μπορούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων να “τρέξουν “την εκκαθάριση των δηλώσεων τους για τον καθορισμό της επιφάνειας των οικημάτων πάνω στις οποίες θα επιβληθούν τα δημοτικά τέλη και το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ), όπως αναφέρεται στο άρθρο 83 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας.
Επισημαίνεται ότι στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, μέσω των οποίων πληρώνονται τα δημοτικά τέλη και το ΤΑΠ θα εμφανιστούν τα νέα ποσά δημοτικών φόρων και τελών, τα οποία αναλογούν στα επιπλέον δηλούμενα τ.μ.
Υπενθυμίζεται ότι για τα επιπλέον τετραγωνικά, οι δήμοι θα αποστείλουν τα στοιχεία στον ΔΕΔΔΗΕ για επιβολή δημοτικών τελών με βάση τη νέα επιφάνεια κάθε ακινήτου. Επιπλέον επισημαίνεται ότι, οι επιπρόσθετες χρεώσεις δημοτικών τελών που προκύπτουν από τη δήλωση των πραγματικών τετραγωνικών μέτρων στους δήμους και έχουν υπολογιστεί αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2020 μπορούν να εξοφληθούν σε 24 μηνιαίες δόσεις με ελάχιστη δόση τα 10 ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα και 50 ευρώ για τα νομικά.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.