Quantcast
Αύξηση επιδότησης ρεύματος έως 30% - Όλα όσα είπε ο Σκρέκας - enikonomia.gr
share

Αύξηση επιδότησης ρεύματος έως 30% – Όλα όσα είπε ο Σκρέκας

δημοσιεύτηκε:

Αυξήσεις στην επιδότηση του ρεύματος από 10% έως 30% θα δουν 8 στα 10 νοικοκυριά, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας μιλώντας στο Open. Όπως είπε οκ. Σκρέκας σχετικά με τις επιδοτήσεις ρεύματος “,έχουμε επιλέξει να στηρίζουμε όλες τις κύριες κατοικίες ανεξαρτήτως εισοδήματος και ανεξαρτήτως τετραγωνικών.Άρα θα συνεχίσουμε με το ίδιο τρόπο “.

” Όλες οι κύριες κατοικίες θα είναι επιλέξιμες μέχρι ένα όριο κατανάλωσης που έχουμε βάλει, μέχρι τις 300 kw. Αλλά ακόμη και αυτοί που έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση μέχρι τις 300 πρώτες KW ανά μήνα θα πάρουν αυτή την ενίσχυση .Με αυτόν τον τρόπο 8 στα 10 νοικοκυριά θα δουν αυξήσεις που δεν θα ξεπερνούν το 20% , το 30%”πρόσθεσε και επανέλαβε από 10% έως 30% θα είναι η αύξηση, και αυτή θα εξαρτάται από την κατανάλωση που κάνει ο καθένας μας”, τόνισε.

Και συνέχισε λέγοντας ότι ” Οκτώ στα 10 νοικοκυριά έχουν μια κατανάλωση κάτω από τις 1.400 kw το τετράμηνο”. Αυτά τα νοικοκυριά θα πρέπει να έχουν λογαριασμό που δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 500 ευρώ με 600 ευρώ μετά τις επιδοτήσεις, αλλά αυτό εξαρτάται και από τον πάροχο. Εάν κάποιος έχει χρέωση στο ρεύμα παραπάνω από αυτό το ποσό, τότε αυτό σημαίνει ότι έχει πολύ μεγάλη κατανάλωση ρεύματος ή έχει αφήσει κάποιο απλήρωτο λογαριασμό ρεύματος.
” Στην Ελλάδα έχουμε επιλέξει να στηρίζουμε όλες τις κύριες κατοικίες , δηλαδή περίπου 4, 5 εκατ. παροχές μέχρι τις 300 πρώτες κιλοβατώρες. Μέχρι τις 300 πρώτες κιλοβατώρες θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με επιδοτήσεις που θα απορροφήσουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις στην ενέργεια αυτό τον μήνα”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Επιδότηση ρεύματος: Τι θα γίνει με τις επιχειρήσεις

Όσον αφορά στο εάν θα δοθεί κάποια οικονομική στήριξη για το ενεργειακό κόστος στις επιχειρήσεις είπε ότι αυτή θα είναι ιδιαίτερα εστιασμένη και στις μικρές επιχειρήσεις οι οποίες βάλλονται περισσότερο λόγω και της μικρής αγοραστικής κίνησης που υπάρχει αυτή την εποχή.

“Οι μήνες Ιανουάριος, Φεβρουάριος είναι πολύ χαμηλοί μήνες στο εμπόριο. Θα στηρίξουμε και τις επιχειρήσεις .Εδώ χρειάζεται ευρωπαϊκή παρέμβαση. Γιατί η Ευρώπη αυτή τη στιγμή χάνει σε ανταγωνιστικότητα σε σχέση με 3 χώρες όπως είναι ασιατικές χώρες και άλλες μεγάλες χώρες στον πλανήτη .Άρα θα πρέπει σύντομα να πάρει μέτρα η Ευρώπη και να στηρίξει τις επιχειρήσεις “, συμπλήρωσε και ανέφερε ότι εάν δεν γίνει αυτό τότε και ο πληθωρισμός αλλά και το ακόμα μεγαλύτερο κόστος ενέργειας στην Ευρώπη θα δυσκολέψει τα πράγματα στην ευρωπαϊκή επιχειρηματικότητα.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.