Quantcast
Ακίνητα: Στα... ύψη τα ενοίκια - "Ασανσέρ" οι τιμές ακόμη και μέσα σε τρεις ημέρες - enikonomia.gr
share

Ακίνητα: Στα… ύψη τα ενοίκια – “Ασανσέρ” οι τιμές ακόμη και μέσα σε τρεις ημέρες

δημοσιεύτηκε:

“Χρυσά” τα ενοίκια  για οικογένειες και φοιτητές  καθώς ο τιμές των ακινήτων αυξάνονται σημαντικά. 

Για το θέμα μίλησε στο MEGA  μητέρα δύο παιδιών, η κα Ρένα Τσολακίδου η οποία αναζητά από πέρυσι το καλοκαίρι σπίτι για ενοικίαση τουλάχιστον 3 υπνοδωματίων.

Ακίνητα: Πόσο αυξάνεται το ενοίκιο μέσα σε 3 ημέρες 

Όπως υποστήριξε η  κα Τσολακίδου, σπίτι το οποίο το Σάββατο, 4 Ιουνίου ήταν προς ενοικίαση στην τιμή των 500 ευρώ, τη Δευτέρα,  6 Ιουνίου “σκαρφάλωσε” στα  650 ευρώ. “Η κατάσταση είναι απελπιστική. Έχουμε δει τριάρια τα οποία κυμαίνονται από 550 ευρώ μέχρι και 800 ευρώ”, σημείωσε  χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι και να δώσει  800 ευρώ  σε ενοίκιο δεν πρόκειται να μείνει σε κάποια πολυτελή μεζονέτα αλλά σε τριάρι πολυκατοικίας του ’80.

Μεταξύ άλλων μίλησε για το σπίτι που βρήκε για ενοικίαση του οποίου η τιμή ήταν 650 ευρώ και σε άθλια κατάσταση.  “Το σπίτι ήταν απαράδεκτο…. μέσα το μπάνιο μύριζε μούχλα. Τι 650 ευρώ; Αυτό το σπίτι μέσα για  να φτιαχτεί θέλει τουλάχιστον 3.000 ευρώ με 4.000 ευρώ “τόνισε  και πρόσθεσε ότι  “είναι πάρα πολλά τα λεφτά. Γιατί εάν σκεφτείς ότι 650 ευρώ είναι το ενοίκιο , συν το ενοίκιο το οποίο πρέπει να δώσουμε μπροστά, να πληρώσουμε μεσίτη, να πληρώσουμε την μετακόμιση και όλα τα μερεμέτια που έχει μέσα αυτό θα μας βγει γύρω στα 4.000 ευρώ .Με 4.000 ευρώ καλύτερα να ψάξουμε μια βίλα “.

Τι λέει ο πρόεδρος του Δικτύου E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας

Για το θέμα των ενοικίων μίλησε στο MEGA o πρόεδρος του Δικτύου E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας. Το να βρει οικογένεια σπίτι 60τ.μ -100 τ.μ. στα 600 ευρώ είναι γολγοθάς, τόνισε και πρόσθεσε  ότι “μόνο το 20% των διαθέσιμων κατοικιών προς ενοικίαση στο κέντρο της Αθήνας , η τιμή τους είναι στα 600 ευρώ”.

 Φοιτητική στέγη: Η νέα εικόνα στις τιμές ενοικίων

ακίνητα

Για έναν φοιτητή η γκαρσονιέρα κάτω των 300 ευρώ είναι ” τζόκερ”. Για το θέμα αυτό μίλησε η φοιτήτρια τρίτου έτους της ΑΣΟΕΕ, Μυρσίνη Αναστασούλη στο MEGA . Οι τιμές για ενοικίαση φοιτητικής στέγης κυμαίνονται από 400 ευρώ με 500 ευρώ.

” Για εμάς τους φοιτητές οι τιμές αυτές  είναι πραγματικά απαγορευτικές “, τόνισε και πρόσθεσε ότι κανείς δεν θα ήθελε να μένει σε  υπόγειο αλλά από 1όροφο και μετά παρόλο αυτά και σε αυτές τις περιπτώσεις οι τιμές ξεφεύγουν.

Αθήνα: Ο νέος κατάλογος με τα ενοίκια για φοιτητική στέγη 

Το ρεπορτάζ του MEGA παραθέτει δύο σχετικά παραδείγματα:

  • Για μια γκαρσονιέρα 28τμ στην Καλλιθέα σε πολυκατοικία του ’75 ο φοιτητής καλείται να πληρώσει 300 ευρώ ενώ στου Ζωγράφου σε ένα σπίτι 16 τ.μ. θα πληρώσει ενοίκιο 200 ευρώ το μήνα.
  • Για ένα σπίτι των 16 τ.μ έτος κατασκευής 1975  στου Ζωγράφου ο φοιτητής  θα πληρώσει 200 ευρώ το μήνα.

Για το θέμα αυτό μίλησε ο κ. Μπάκας στο MEGA.  “. Μία στις 10 φοιτητικές κατοικίες στην Αθήνα διατίθενται προς μίσθωση με ενοίκιο 300 ευρώ”  τόνισε και  πρόσθεσε ότι ” στο κέντρο Αθήνας το 57% των διαθέσιμων ακινήτων έχουν ζητούμενο μίσθωμα από 301-450 ευρώ, ενώ στα δυτικά προάστια το 48% έχει μίσθωμα από  301 ευρώ -500 ευρώ και στα νότια προάστια το 67 % έχει μίσθωμα  από 401 ευρώ – 500 ευρώ”.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.