Quantcast
Ακριβαίνουν οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών και τα εισιτήρια από τον Φεβρουάριο - enikonomia.gr
share

Ακριβαίνουν οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών και τα εισιτήρια από τον Φεβρουάριο

δημοσιεύτηκε:

Αυξήσεις στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών αποφάσισε να εφαρμόσει από τον Φεβρουάριο το υπουργείο Υποδομών παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις ότι οι αυξήσεις θα «ξεκινούσαν» από τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών.

Επίσης αυξάνεται από την 1η Φεβρουαρίου, η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες, από 1,20 σε 1,40 ευρώ, ενώ σταθερή, στα 60 λεπτά, παραμένει η τιμή του μειωμένου εισιτηρίου.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Ιωάννης Σκουμπούρης, η νέα τιμολογιακή πολιτική στις συγκοινωνίες Αθηνών θα ισχύει από την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου.

«Όλα είναι έτοιμα, αναμένεται η δημοσίευση στο ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των αρμοδίων υπουργών (Οικονομικών και Μεταφορών) για να ισχύει η νέα τιμή στα εισιτήρια», ανέφερε ο κ. Σκουμπούρης και διευκρίνισε πως η τιμή του μειωμένου εισιτηρίου θα παραμείνει στα 60 λεπτά, ενώ αυξάνεται η χρονική διάρκεια από 70 λεπτά που είναι σήμερα σε μιάμιση ώρα».

Οι ανατιμήσεις έγιναν μόνο στις κάρτες για χρήση σε όλα τα Μέσα συμπεριλαμβανομένου και του αεροδρομίου και στις κάρτες για όλα τα μέσα εκτός Αεροδρομίου με εξαμηνιαία και ετήσια διάρκεια.

Έτσι, πλέον η τιμή της μηνιαίας κάρτας για όλα τα μέσα και το αεροδρόμιο ανέρχεται σε 49 ευρώ, από 45 ευρώ (25 ευρώ από 23 ευρώ η μειωμένη), η τριμηνιαία σε 142 ευρώ από 130 ευρώ (71 ευρώ από 65 ευρώ η μειωμένη), η εξάμηνη σε 250 ευρώ από 230 ευρώ (125 ευρώ από 115 ευρώ) και η αντίστοιχη ετήσια κάρτα σε 490 ευρώ από 450 ευρώ (245 ευρώ από 230 ευρώ η μειωμένη).

Η εξαμηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα (εκτός αεροδρομίου) κοστίζει πλέον 170 ευρώ από 165 ευρώ και η ετήσια από 320 ευρώ φτάνει τα 330 ευρώ. Οι αντίστοιχες μειωμένες κάρτες έχουν αυξηθεί σε 85 ευρώ (από 83) και 165 ευρώ (από 160).

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.