Quantcast
Ακρίβεια: Εγκαταλείπουν το φυσικό αέριο και «επιστρέφουν» στο πετρέλαιο - enikonomia.gr
share

Ακρίβεια: Εγκαταλείπουν το φυσικό αέριο και «επιστρέφουν» στο πετρέλαιο

δημοσιεύτηκε:

Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι πολίτες ενόψει του χειμώνα, καθώς ψάχνουν τρόπο για να ζεστάνουν τα σπίτια τους και ο ένας είναι ακριβότερος από τον άλλον, ενώ αρκετοί… εγκαταλείπουν το φυσικό αέριο και επιστρέφουν στο πετρέλαιο.

Για το πετρέλαιο θέρμανσης εκφράζονται φόβοι ότι θα διατεθεί σε υπερδιπλάσια τιμή από πέρυσι, δραματική είναι η αύξηση στο φυσικό αέριο και το ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ την ανηφόρα έχουν πάρει και οι τιμές σε καυσόξυλα και πέλετ, σύμφωνα με το OPEN.

Όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος των πρατηριούχων Αττικής, Γιώργος Ασμάτογλου, «εάν πράγματι άρχιζε σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης η τιμή του θα ήταν στα 1,62 ευρώ ενώ πέρυσι άρχισε η διάθεσή του στα 0,85 ευρώ και τον Απρίλιο έκλεισε στα 1,35 ευρώ.

Πολλοί καταναλωτές είναι διατεθειμένοι να κλείσουν τα θερμαντικά σώματα προκειμένου να αποφύγουν τις υπέρογκες χρεώσεις, κάνοντας όπως λένε οικονομία για να μπορέσουν να βγάλουν τον χειμώνα.

Κάποιοι καταναλωτές από το φυσικό αέριο αποφάσισαν να επιστρέψουν στο πετρέλαιο ή να αναζητήσουν άλλες λύσεις θέρμανσης όπως η ξυλόσομπα.

Μεγάλη άνοδος παρατηρείται και στην τιμή των καυσόξυλων και του πέλετ, με το τσουβαλάκι των 15 κιλών να πωλείται πέρυσι στην τιμή των 5,5 ευρώ και πλέον να αγγίζει τα 12 ευρώ, αύξηση που αγγίζει το 120%.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.