Quantcast
Αλαλούμ με τις πληρωμές των συντάξεων Νοεμβρίου - Τι συνέβη με τις επικουρικές - enikonomia.gr
share

Αλαλούμ με τις πληρωμές των συντάξεων Νοεμβρίου – Τι συνέβη με τις επικουρικές

δημοσιεύτηκε:

Αλαλούμ με τις καταβολές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων μηνός Νοεμβρίου από τον e-ΕΦΚΑ στους ασφαλισμένους καθώς ορισμένοι διαμαρτυρήθηκαν πως δεν έλαβαν την κύρια ενώ κάποιοι άλλοι δεν πήραν την επικουρική.

«Πλέον έχει αλλάξει ο τρόπος πληρωμής των συντάξεων. Παλαιότερα ήταν σε 3 ημερομηνίες, πλέον είναι σε 2 ημερομηνίες. Όπως και τον προηγούμενο μήνα η καταβολή των συντάξεων έγινε σε δύο ημερομηνίες. Στο πλαίσιο της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης των συνταξιούχων και προς αποφυγήν οποιαδήποτε ταλαιπωρίας βγάλαμε διευκρινιστικό δελτίο Τύπου… ένα δεύτερο δελτίο Τύπου υπενθυμιστικό στις 23/10 που έλεγε: ενημερώνουμε τους συνταξιούχους για το πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις» διευκρίνισε ο Eκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Ηλίας Τσούνης μιλώντας στο OPEN TV. 

«Στις 26/10, δηλαδή σήμερα (οι συνταξιούχοι τα είδαν από χθες τα χρήματα), μπήκαν οι συντάξεις για τους μη μισθωτούς, δηλαδή όσοι ήταν αγρότες, στον ΟΑΕΕ και στον ΕΤΑΑ και οι συντάξεις όσων είναι συνταξιούχοι μετά την 1/1/2017. Δηλαδή είναι νέοι συνταξιούχοι ΕΦΚΑ, οι οποίοι είναι και μισθωτοί και μη μισθωτοί. Εμείς προκαταβάλαμε ουσιαστικά και τις επικουρικές συντάξεις των μισθωτών οι οποίοι πληρώνονται στις 30/10 την κύρια σύνταξή τους από τις 26 του μήνα» συμπλήρωσε και ξεκαθάρισε πως κάποιοι ασφαλισμένοι έχουν λάβει μόνο την κύρια και ορισμένοι την επικουρική σύνταξη. «Μην ανησυχεί ο κόσμος.  Οι συντάξεις καταβάλλονται κανονικά σε 2 ημερομηνίες (4 εργάσιμες ημέρες πριν από το τέλος του μήνα και 2 ημέρες πριν από το τέλος του μήνα). Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο και τον επόμενο μήνα.  Εάν όμως αλλάξει κάτι θα υπάρξουν διευκρινίσεις» τόνισε.

Γιατί δεν δόθηκαν οι συντάξεις e-ΕΦΚΑ στους ασφαλισμένους που είναι συνταξιούχοι από 1/1/2017

Στη συνέχεια ρωτήθηκε γιατί δεν πιστώθηκαν χθες οι συντάξεις e-ΕΦΚΑ σε ορισμένους ασφαλισμένους που είναι συνταξιούχοι (μισθωτοί & μη μισθωτοί) από 1/1/2017. 

«Θα το κοιτάξουμε» απάντησε και ανέφερε πως «η μόνη διαφορά στην καταβολή των συντάξεων αυτόν τον μήνα είναι ουσιαστικά πως προπληρώθηκε από τις 26 το επικουρικό όσων πληρώνεται στις 30/9».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.