Quantcast
"Αλμυρές" οι τιμές για σουβλάκι και πίτσα - Πόσο κοστίζουν - enikonomia.gr
share

“Αλμυρές” οι τιμές για σουβλάκι και πίτσα – Πόσο κοστίζουν

δημοσιεύτηκε:

Η ακρίβεια πλήττει και τα “αγαπημένα” φαγητά των Ελλήνων, το σουβλάκι και την πίτσα με τις τιμές να γίνονται όλο και πιο “αλμυρές”.

Ένα τυλιχτό σουβλάκι κοστίζει 3,40 ευρώ ωστόσο εάν δεν επιθυμεί κάποιος να βάλει κρέας τότε θα πληρώσει 2,50 ευρώ. Ιδιοκτήτης ψησταριάς μίλησε για το θέμα στον ΣΚΑΙ και είπε: «Είχαμε 3 ευρώ το σουβλάκι και το πήγαμε 3,40 ευρώ. Θα έλεγα ότι είναι σχετικά καλή τιμή σε σύγκριση με άλλα καταστήματα. Ακούμε παράπονα από τον κόσμο αλλά βλέπουμε και τους προμηθευτές μας που μονίμως καθημερινά ανεβάζουν τις τιμές και είμαστε σε δίλημμα» τόνισε.

Παίρνει” φωτιά” και η τιμή στην πίτσα

Το κόστος στις πρώτες ύλες έχει φέρει αυξήσεις και στην πίτσα παρότι κάποια εστιατόρια προσπαθούν να διατηρήσουν όσο το δυνατόν γίνεται σταθερές τις τιμές. «Μία πίτσα μπορεί να κοστίσει στο εστιατόριο από 10 έως 15 με 16 ευρώ. Στα 10 ευρώ είναι η τιμή της πίτσας μαργαρίτα. Έχουμε προσπαθήσει να σταθεροποιήσουμε την τιμή στην πίτσα αλλά εάν αυξηθούν περισσότερο οι πρώτες ύλες, τότε θα αναγκαστούμε να κάνουμε αυξήσεις» είπε ιδιοκτήτρια εστιατορίου στον ΣΚΑΙ.

Ακριβότερη είναι η πίτσα και στην γενέτειρα της, την Ιταλία.«8 ευρώ με 8, 5 ευρώ είναι η τιμή για την κόκκινη πίτσα μόνο με ρίγανη και χωρίς τυρί. Οι ακριβές πίτσες κοστίζουν μεταξύ 13 και  14  ευρώ ενώ 15 ευρώ κοστίζει η πιο γκουρμέ. Έχει αυξηθεί κατά 1,50 ευρώ η τιμή της » σημείωσε ιδιοκτήτης εστιατορίου.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΣΚΑΙ:

..

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.