Quantcast
Αναδρομικά συντάξεων: Ποιοι θα πληρωθούν έως το τέλος Οκτωβρίου - Τι είπε ο Χατζηδάκης - enikonomia.gr
share

Αναδρομικά συντάξεων: Ποιοι θα πληρωθούν έως το τέλος Οκτωβρίου – Τι είπε ο Χατζηδάκης

δημοσιεύτηκε:

Για το θέμα των αναδρομικών των συνταξιούχων και των αυξήσεων μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Κωστής Χατζηδάκης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Υπενθύμισε ότι έχουν καταβληθεί ήδη τα αναδρομικά του νόμου Βρούτση. “Δηλαδή αναφέρομαι σε συνταξιούχους που πήραν σύνταξη μετά τον Μάιο του 2016, εκεί έχουν μείνει ακόμα 30 χιλιάδες περιπτώσεις” τόνισε ο υπουργός Εργασίας και συνέχισε λέγοντας ότι μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα έχουν αντιμετωπιστεί και αυτές”.
“Μετά έχουμε τους συνταξιούχους προ του 2016, όπου με βάση τις διαβεβαιώσεις που έχω από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ και από την εταιρεία που χειρίζεται εδώ και χρόνια τις συγκεκριμένες υποθέσεις, παρέχοντας δηλαδή την τεχνική υποστήριξη στον ΕΦΚΑ,….νομίζω ότι η μεγάλη πλειονότητα των εκκρεμοτήτων θα έχει κλείσει έως το τέλος του Οκτωβρίου”, συμπλήρωσε ο κ. Χατζηδάκης. Ωστόσο επεσήμανε ότι τον Νοέμβριο θα μείνουν οι πιο δύσκολες περιπτώσεις των συνταξιούχων που δικαιούνται αναδρομικά όπως είναι οι κληρονόμοι που είναι μπερδεμένες καταστάσεις οι οποίες θα πρέπει να διευκρινιστούν.
Όπως είπε, ο νόμος Βρούτση οδηγεί σε αυξήσεις στους συνταξιούχους που είχαν πολλά χρόνια ασφάλισης είτε ήταν στον δημόσιο τομέα είτε ήταν στον ιδιωτικό τομέα.” Tώρα λοιπόν καταβάλλονται και θα καταβληθούν μέχρι τέλος Οκτωβρίου τόσο οι αυξήσεις που αντιστοιχούν στις συντάξεις που θα είναι μόνιμες αυξήσεις αλλά και τα αναδρομικά τα οποία οφείλονται πράγματι εδώ και καιρό και επιχειρούμε να το αντιμετωπίσουμε τώρα”.
Για τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης
Επίσης ο υπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι δεν θα αλλάξουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ούτε προς το καλύτερο, ούτε προς το χειρότερο και συμπλήρωσε ότι ” είναι δεδομένη η κατάσταση”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.