Quantcast
«Ανακαινίζω – Νοικιάζω» για 12.500 δικαιούχους: Η προϋπόθεση - κλειδί για την επιδότηση - enikonomia.gr
share

«Ανακαινίζω – Νοικιάζω» για 12.500 δικαιούχους: Η προϋπόθεση – κλειδί για την επιδότηση

δημοσιεύτηκε:

Στα τέλη Δεκεμβρίου αναμένεται να βγει η πρόσκληση για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» για 12.500 δικαιούχους, όπως ανακοίνωσαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

Μέσω του προγράμματος Ανακαινίζω – Νοικιάζω «το κράτος θα επιδοτεί το κόστος ανακαίνισης κλειστών κατοικιών/διαμερισμάτων έως 100 τ.μ., με την προϋπόθεση να μην έχουν δηλωθεί ως πρώτη κατοικία και να βρίσκονται σε οικιστική περιοχή. Η επιδότηση θα φτάνει έως τα 4.000 ευρώ, το οποίο είναι το 40% του μέγιστου ποσού ανακαίνισης. Μετά την ανακαίνιση, οι ιδιοκτήτες θα προχωρούν σε εκμίσθωση του ακινήτου με χαμηλό ενοίκιο για τουλάχιστον 3 χρόνια.

Έτσι, παλιά διαμερίσματα «ξαναζωντανεύουν» με κρατική επιδότηση, μπαίνουν στην αγορά, και συνεισφέρουν στη λύσητου πιεστικού προβλήματος εξεύρεσης φθηνής αλλά αξιοπρεπούς στέγης. Η συνολική δαπάνη θα είναι 50 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και, έχοντας πια ολοκληρώσει τον σχεδιασμό μας, μπορώ να σας πω ότι η πρόσκληση για τους 12.500 δικαιούχους θα βγει μέχρι το τέλος Δεκέμβριου » όπως επεσήμανε χθες ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης  σε ανάρτηση του στο facebook.

Στο ίδιο μήκος κινήθηκαν χθες και οι δηλώσεις της  υπουργού  Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη  για το πρόγραμμα αυτό. Όπως είπε χθες η κ. Ζαχαράκη στην εκδήλωση της  Πάτρας που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων και η Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Νομού Αχαΐας, με θέμα την ακίνητη ιδιοκτησία στο πλαίσιο του 26ου Forum Ανάπτυξης, η πρόσκληση για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω», ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μέσω του οποίου επιδοτείται το 40% των δαπανών έως 10.000 ευρώ για αναβάθμιση κατοικιών που έχουν δηλωθεί κενές τα τελευταία τρία χρόνια αναμένεται να ανοίξει στα τέλη Δεκεμβρίου.

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα αναμένονται να γίνουν μέσω του gov.gr  και οι δικαιούχοι θα είναι:

  • Όσοι έχουν την κυριότητα ή την επικαρπία του ακινήτου κατά 50% και άνω
  • Το ακίνητο έχει έκταση έως 100 τ.μ  και βρίσκεται σε οικιστική περιοχή
  • Έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 40.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 300.000 ευρώ
  • Το ακίνητο δεν έχει δηλωθεί ως πρώτη κατοικία
  • Οι δικαιούχοι δεν έχουν πάρει επιδότηση για πρόγραμμα Εξοικονόμησης  ενέργειας ή ανακαίνισης  σε ακίνητο της  ιδιοκτησίας  τους τα τελευταία 5 έτη και δεν έχουν  ενταχθεί σε προγράμματα επιδοτούμενης  ενεργειακής εξοικονόμησης  για οποιοδήποτε  ακίνητο τους.

Οι προϋποθέσεις

Οι εντασσόμενοι στο εν λόγω πρόγραμμα επιδοτούνται για δαπάνες μέχρι 10.000 ευρώ (υλικά και  εργασίες). Η επιδότηση ανέρχεται στο 40% και οι προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα είναι οι εξής:

  • Ηλεκτρονική εξόφληση τιμολογίων
  • Υποχρεωτική εκμίσθωση του ακινήτου για 3 ή περισσότερα χρόνια μετά την ανακαίνιση

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.