Quantcast
«Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή»: Εντάσσονται επιπλέον 54.680 ωφελούμενοι στο πρόγραμμα αλλαγής ενεργοβόρων συσκευών - enikonomia.gr
share

«Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Εντάσσονται επιπλέον 54.680 ωφελούμενοι στο πρόγραμμα αλλαγής ενεργοβόρων συσκευών

δημοσιεύτηκε:

Επιπλέον 54.680 ωφελούμενοι  εντάσσονται στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» από την υπάρχουσα λίστα επιλαχόντων, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του  το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Μετά και τη σημερινή ένταξη νέων ωφελούμενων, δίνεται η δυνατότητα συνολικά σε 435.271 δικαιούχους να αντικαταστήσουν τις παλιές ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές τους, με νέες, ενεργειακά αποδοτικότερες, αριθμός που αντιπροσωπεύει πάνω από το 50% όσων έχουν κάνει αίτηση στο πρόγραμμα μέχρι σήμερα. Σημειώνεται ότι ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», έχει σχεδόν διπλασιαστεί, με τους συνολικούς πόρους να αγγίζουν τα 287 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα αυτό επιχορηγεί νοικοκυριά για την αντικατάσταση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών με νέες, φιλικές προς το περιβάλλον και ενεργειακά πιο αποδοτικές και πως σε αυτό συμμετέχουν μόνο οι ακόλουθες κατηγορίες συσκευών:

  • Κλιματιστικά
  • Ψυγεία
  • Καταψύκτες

Η επιχορήγηση παρέχεται μέσω επιταγών (vouchers) του Προγράμματος, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την αγορά νέας συσκευής σε καταστήματα λιανικής πώλησης ηλεκτρικών συσκευών και να καλύψουν ένα μέρος της συνολικής δαπάνης. Για κάθε αγορά νέας συσκευής με επιδότηση, δημιουργείται παράλληλα η υποχρέωση παράδοσης μίας παλιάς προς ανακύκλωση που ανήκει στην ίδια κατηγορία.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.