Quantcast
«Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή»: Η διαδικασία για την αίτηση εντός καταστήματος – Πώς θα δίνεται η επιδότηση - enikonomia.gr
share

«Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή»: Η διαδικασία για την αίτηση εντός καταστήματος – Πώς θα δίνεται η επιδότηση

δημοσιεύτηκε:

Αντίστροφη μέτρηση για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή» προκειμένου να αντικατασταθούν οι ενεργοβόρες συσκευές με νέες μέσω της επιδότησης που θα δώσει το κράτος. Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις αναμένεται να ανοίξει μέσα στον Ιούνιο.

Η επιδότηση θα κυμαίνεται από 35%-50% και θα μπορέσουν να αντικατασταθούν 380.000 συσκευές.

Ένα σπίτι μπορεί να αντικαταστήσει από μία έως τρεις συσκευές, αλλά δεν μπορεί κάποιος να πάρει δύο ψυγεία ή δύο καταψύκτες, αλλά μπορεί να πάρει δύο κλιματιστικά. Ο στόχος είναι να μειωθεί ο λογαριασμός ρεύματος κατά 30%.

Προτεραιότητα θα έχουν οικογένειες με μέλος με αναπηρία, πολύτεκνες οικογένειες και οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.

Οι αιτήσεις

Ο καταναλωτής θα μπορεί να υποβάλει την αίτησή του είτε στο gov.gr, είτε στο κατάστημα που πουλάει τις συσκευές δίνοντας το ονοματεπώνυμό του, τον ΑΦΜ του, τον αριθμό παροχής και δηλώνοντας ποια ή ποιες συσκευές θέλει να αντικαταστήσει.

Σημείωσε ότι μόλις κλείσει η πλατφόρμα, η οποία θα είναι σε λειτουργία για κάποιες μέρες θα γίνει ιεράρχηση, θα προκύψει ποιοι είναι οι δικαιούχοι και οι επιλαχόντες και στη συνέχεια. Ο ωφελούμενος θα μπορεί να πηγαίνει στο κατάστημα για να οριστικοποιήσει ποια συσκευή θα αγοράσει, θα πληρώσει και επιτόπου θα αφαιρείται η επιδότηση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.