Quantcast
Ανακυκλώνω -Αλλάζω Θερμοσίφωνα: Διευκρινίσεις για την αίτηση και την επιδότηση - enikonomia.gr
share

Ανακυκλώνω -Αλλάζω Θερμοσίφωνα: Διευκρινίσεις για την αίτηση και την επιδότηση

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για το τι ισχύει για τις αιτήσεις του προγράμματος  “Ανακυκλώνω -Αλλάζω Θερμοσίφωνα’” που θα ισοβαθμήσουν αλλά και για την επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα που μπορεί να φτάσει και μέχρι τα 904 ευρώ δίνει η  ΚΥΑ των υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων αλλά και Περιβάλλοντος και Ενέργειας που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Όπως επισημαίνεται στην ενότητα 5.5 του Οδηγού Εφαρμογής του Προγράμματος αντικαθίσταται ως εξής:

5.5. Υπολογισμός συνολικής σταθμισμένης βαθμολογίας – χειρισμός ισοβαθμιών:

Η συνολική σταθμισμένη βαθμολογία υπολογίζεται σε επίπεδο τρίτου δεκαδικού ψηφίου, σύμφωνα με τον ακόλουθο τύπο:

  • Βαθμολογία = (30% x K1) + (20% x K2) + (20% x K3) + (30% x K4)
  • Για την κατάταξη των αιτήσεων χρηματοδότησης λαμβάνεται υπόψη η συνολική σταθμισμένη βαθμολογία. Σε περίπτωση αιτήσεων που ισοβαθμούν τόσο ως προς την συνολική σταθμισμένη βαθμολογία με βάσει τα ανωτέρω, όσο και σε όλα τα επιμέρους κριτήρια σύμφωνα με την ανωτέρω σειρά προτεραιότητας, οι ισοβαθμούσες αιτήσεις λαμβάνουν την ίδια φθίνουσα σειρά κατάταξης.

Δηλαδή στην περίπτωση που η βαθμολογία είναι η ίδια σε όλα τα κριτήρια, τότε θα ληφθεί υπόψη ο χρόνος υποβολής της αίτησης (προγενέστερες αιτήσεις προηγούνται).

Διαβάστε ολόκληρο ΦΕΚ εδώ

Το πρόγραμμα

Υπενθυμίζεται πως όλοι ανεξαρτήτως ΑΦΜ μπορούν να υποβάλουν αίτηση έως την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023 στις 3μμ στην πλατφόρμα  https://allazothermosifona.gov.gr/ για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα με την προϋπόθεση ότι η ύπαρξη ηλεκτρικού θερμοσίφωνα  είναι σε λειτουργία αλλά και  χωρητικότητας άνω των 40 λίτρων.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται με την χρήση των κωδικών του taxisnet και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους ακόμη το ΑΦΜ αλλά και τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1) για το φορολογικό έτος 2021.

Για να να προχωρήσει η διαδικασία μέσω της πλατφόρμαςοι δυνητικοί δικαιούχοι υπόχρεοι θα πρέπει να δηλώσουν τα εξής 4 στοιχεία:

  • τον 11ψήφιο αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της οικίας στην οποία βρίσκεται εγκατεστημένος ο προς αντικατάσταση θερμοσίφωνας, ότι στην κατοικία του μπορεί να τοποθετηθεί Ηλιακός Θερμοσίφωνας και δεν υπάρχει περιορισμός από κανονισμούς λειτουργίας (π.χ. κανονισμός πολυκατοικίας, κανονισμός λειτουργίας κτηρίου κ.λπ.),
  • την ύπαρξη ή μη μέλους ΑμεΑ στην οικογένεια, ώστε να γίνει η κατά περίπτωση διασταύρωση με στοιχεία του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) ή εναλλακτικά, μέσω προσκόμισης αντίστοιχης γνωμάτευσης ή πιστοποιητικού από υγειονομική επιτροπή πιστοποίησης αναπηρίας ή άλλη αρμόδια αρχή, η οποία κατά το νόμο εξακολουθεί να ασκεί τις αρμοδιότητές της,
  • ένα μοναδικό αριθμό κινητού τηλεφώνου που θα πιστοποιηθεί μέσω αποστολής κωδικού μίας χρήσης (OTP), ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί μετά από τυχόν έγκριση της αίτησης χρηματοδότησης για την αποστολή του κωδικού της επιταγής (voucher), αλλά και για κάθε σχετική επικοινωνία με τον ωφελούμενο.
  • Στην περίπτωση που υπάρχει, μπορεί να δηλωθεί συμπληρωματικά και προσωπικός λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Επίσης επισημαίνεται πως οι δικαιούχοι του προγράμματος θα λάβουν επιδότηση :

  • Την αγορά ενός καινούργιου Ηλιακού Θερμοσίφωνα σύγχρονης τεχνολογίας.
  • Την δαπάνη για την εκτέλεση αναγκαίων συμπληρωματικών εργασιών αντικατάστασης του παλιού Ηλεκτρικού Θερμοσίφωνα με το νέο Ηλιακό (π.χ. κόστος μεταφοράς, εγκατάστασης του Νέου
  • Ηλιακού Θερμοσίφωνα ή απεγκατάστασης του παλαιού Θερμοσίφωνα, αναλώσιμα & εξαρτήματα κλπ.)

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.