Quantcast
Ανανεώθηκαν για 2 έτη οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας των Ρυμουλκών-Ναυαγοσωστικών σκαφών - enikonomia.gr
share

Ανανεώθηκαν για 2 έτη οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας των Ρυμουλκών-Ναυαγοσωστικών σκαφών

δημοσιεύτηκε:

Aνανεώθηκαν με την προβλεπόμενη διαδικασία οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε ) της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών ( Π.Ε.Π.Ρ.Ν ), με την Ένωση Πλοιοκτητών Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών Πλοίων.

Η διάρκεια τους είναι 2 έτη, με ημερομηνία έναρξης ισχύος την 1η Ιανουαρίου 2017 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2018. Προβλέπεται αύξηση κατά 7,5% στην υπερωρία. Αυτό το ποσοστό αυξάνει το μέγεθος των αποδοχών περίπου 3%.

Όπως σημειώνει ωστόσο η Ένωση, «εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα στον κλάδο με ουσιαστικότερο όλων την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων από μερίδα εργοδοτών που παραβιάζουν συστηματικά τους όρους των, εις βάρος βεβαίως των εργαζομένων. Συνεπώς η προσπάθεια πρέπει να είναι συλλογική και διαρκείς προκειμένου οι εργαζόμενοι να ανατρέψουν τα κακώς κείμενα, να διατηρούν τα κεκτημένα αλλά συγχρόνως να βάζουν και υψηλότερους στόχους».

Επιπλέον η Ένωση σημειώνει: «Θέλουμε επίσης να πληροφορήσουμε όλους όσους ασκούν ανέξοδη κριτική και εξάγουν επιπόλαια συμπεράσματα, ότι πάγια θέση της Διοίκησης είναι πρωτίστως η απόλυτη προστασία των συναδέλφων μας. Ποτέ δεν επιδιώκουμε πολιτικούς ή κομματικούς στόχους γιατί δεν έχουμε. Σταθερά κάθε χρόνο οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ανανεώνονται και βελτιώνονται, χωρίς εκπτώσεις ή παραχωρήσεις, προσφέροντας καθεστώς προστασίας, σιγουριάς και ασφάλειάς σε όλους. Αυτό προφανώς δεν σημαίνει ακινητοποίηση-αδρανοποίηση και αδιαφορία, σημαίνει συσπείρωση-εγρήγορση και οργάνωση για έναν καλύτερο εργασιακό ορίζοντα».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.