Quantcast
Ανατιμήσεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία - Ακριβαίνει κι άλλο το σουβλάκι - enikonomia.gr
share

Ανατιμήσεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία – Ακριβαίνει κι άλλο το σουβλάκι

δημοσιεύτηκε:

Ο πόλεμος στην Ουκρανία βάζει και άλλο “φωτιά” στο σουβλάκι καθώς η τιμή του φθηνού σνακ πλησιάζει πλέον τα 4 ευρώ. Η τιμή στο σουβλάκι έχει σημειώσει άνοδο περίπου 10% με τους ιδιοκτήτες των ψητοπωλείων να δίνουν μάχη να μην αυξηθεί κι άλλο. Οι ανατιμήσεις που σημειώνονται στην αγορά επηρέασαν και το “εθνικό φαγητό” μας, καθώς η τιμή του κρέατος αλλά και των άλλων συστατικών έχει πια αυξηθεί.

Σημειώνεται ότι το σουβλάκι έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές και η τιμή του έχει διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα όλα αυτά τα χρόνια.

Πόσο κοστίζει μια πίτα γύρο και πόσο ένα σουβλάκι

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, μια πίτα γύρο σε ψητοπωλεία Θεσσαλονίκης πωλείται στην τιμή των 3,80 ευρώ με 3,90 ευρώ από 3,50 ευρώ με 3,60 ευρώ που πωλούνταν αρχικά. Περίπου στο 10% κυμαίνεται και η αύξηση στο τεμάχιο στο σουβλάκι, η τιμή του οποίου κυμαίνεται από 1,50 ευρώ έως 2 ευρώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Στην Αθήνα οι ιδιοκτήτες εστίασης προσπαθούν να κρατήσουν τις τιμές σε χαμηλά επίπεδα. Ωστόσο και εδώ έχει παρατηρηθεί αύξηση. Συγκεκριμένα τόσο η τιμή για το τυλιχτό όσο και η τιμή για τον γύρο έχουν “σκαρφαλώσει ” στα 2,60 ευρώ από 2,50 ευρώ που ήταν προηγουμένως.

Τι λένε τα ψητοπωλεία

Για το θέμα μίλησε ο ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης, Δημήτρη Εικοσιδυός στον ΑΝΤ1. Πλέον έχουν αυξηθεί οι τιμές σε όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε, τόνισε και πρόσθεσε ότι δεν γίνονται συζητήσεις για νέες αυξήσεις από αυτήν την εποχή και μετά. Πρώτα ρωτάμε τους προμηθευτές εάν έχουν να μας φέρουν ψωμί, αλεύρι, λάδι και χοιρινό κρέας και μετά το κόστος για αυτά, σημείωσε.

Από την άλλη πλευρά του ο Ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης , Κώστας Σταυρόπουλος δήλωσε σχετικά στον ΑΝΤ1 ότι ” αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε πάρα πολλά προβλήματα. Ένα είναι το ξέφρενο ράλι στη άνοδο των τιμών το οποίο δεν σταματάει μέρα με την μέρα, ….έχουμε μια αύξηση στην ενέργεια στο 100% τις 100% επάνω, έχουμε στα κρέατα μια αύξηση, δηλαδή πάμε στο 30% με 40% “.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.