Quantcast
Αντικειμενικές αξίες: Έρχονται στοχευμένα «κουρέματα» σε Δήμους – Τι θα ισχύσει για τον ΕΝΦΙΑ - enikonomia.gr
share

Αντικειμενικές αξίες: Έρχονται στοχευμένα «κουρέματα» σε Δήμους – Τι θα ισχύσει για τον ΕΝΦΙΑ

δημοσιεύτηκε:

Έρχονται στοχευμένα «κουρέματα» στις αντικειμενικές αξίες σε συγκεκριμένους Δήμους. Οι αποφάσεις για το εύρος των μειώσεων αναμένονται το επόμενο διάστημα, ενώ θα ακολουθήσει και η επέκταση του συστήματος σε 2.167 περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, μόλις οι αρμόδιες υπηρεσίες ολοκληρώσουν τον έλεγχο και διαπιστωθεί ότι υπάρχουν πράγματι αποκλίσεις, οι ιδιώτες εκτιμητές θα εισηγηθούν στη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών τις νέες αντικειμενικές αξίες για δήμους, οι οποίες δεν θα έχουν αναδρομική ισχύ και δεν θα επηρεάσουν τον ΕΝΦΙΑ του 2023.

Επισημαίνεται ότι περίπου 145 δήμοι ζήτησαν τη μείωση αντικειμενικών αξιών των ακινήτων που τέθηκαν σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2022. Τον χορό των αιτημάτων άνοιξε ο Δήμος Αθηναίων που ζήτησε τη μείωση των αυξήσεων στις τιμές ζώνης κατά 50% και ακολούθησαν δεκάδες δήμοι της Αττικής και της υπόλοιπης χώρας.

Στην Αττική μόνο, εκτός από τον Δήμο Αθηναίων αιτήματα για μείωση των τιμών ζώνης έχουν υποβληθεί επίσης από τους Δήμους Γλυφάδας, Καλλιθέας, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Ζωγράφου, Αγίου Δημητρίου, Παλλήνης και Μοσχάτου-Ταύρου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ο επανακαθορισμός των αντικειμενικών τιμών θα γίνει στις περιοχές όπου θα αποδειχθεί η βασιμότητα των αιτημάτων των τοπικών δημοτικών αρχών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.