Quantcast
Αντίστροφη μέτρηση για το "χτίσιμο" του αφορολόγητου - Ποιοι θα πληρώσουν έξτρα φόρο - enikonomia.gr
share

Αντίστροφη μέτρηση για το “χτίσιμο” του αφορολόγητου – Ποιοι θα πληρώσουν έξτρα φόρο

δημοσιεύτηκε:

Αντίστροφη μέτρηση για το χτίσιμο του αφορολόγητου. Οι φορολογούμενοι έχουν ακόμα 17 ημέρες για να συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες αποδείξεις προκειμένου να αποφύγουν να πληρώσουν επιπλέον φόρους.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου να έχουν καλύψει με δαπάνες για αγορές με πλαστικό χρήμα αγαθών και παροχή υπηρεσιών, προκειμένου να εξασφαλίσουν την έκπτωση φόρου 1.900 έως 2.100 ευρώ.

Οι φορολογούμενοι είναι υποχρεωμένοι να έχουν εξοφλήσει τις δαπάνες για την κατοχύρωση της έκπτωσης φόρου, μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών ή μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) ή με άλλες ηλεκτρονικές μεθόδους πληρωμής. Για να δικαιούνται οι φορολογούμενοι την έκπτωση φόρου από 1900-2100 ευρώ με την κατοχύρωση του αφορολόγητου θα πρέπει να συμπληρώσουν το 10% των δαπανών τους με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ή μέσω e-banking όταν έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ, το 15% για εισόδημα από 10.001 -30.000 ευρώ και 20% για εισόδημα από 30.001 και πάνω.

Αν δεν καλύπτεται το ελάχιστο απαιτούμενο ποσό, τότε ο φόρος εισοδήματος που θα κληθούν να πληρώσουν το 2019 προσαυξάνεται κατά το ποσό που προκύπτει από τη θετική διαφορά μεταξύ του απαιτούμενου και του δηλωθέντος ποσού, πολλαπλασιαζόμενης με συντελεστή 22%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.