Quantcast
Απαλλαγή από τα τέλη κινητής τηλεφωνίας για τους 15-29 ετών - Πώς να την εξασφαλίσουν - enikonomia.gr
share

Απαλλαγή από τα τέλη κινητής τηλεφωνίας για τους 15-29 ετών – Πώς να την εξασφαλίσουν

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για την κατάργηση των τελών κινητής τηλεφωνίας για καταναλωτές έως 29 ετών έδωσε ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θανάσης Στάβερης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Όπως είπε ο κ. Στάβερης “από 01/01/22 καταργούνται τα τέλη κινητής τηλεφωνίας για τους πολίτες 15 έως 29 ετών. Ενώ για τους καταναλωτές από 30 χρονών και πάνω υπάρχει μείωση των τελών κινητής τηλεφωνίας στο 10%. Για τους άνω των 30, δεν χρειάζεται να κάνουν απολύτως τίποτα. Αυτόματα η έκπτωση, το 10% περνάει στον λογαριασμούς χωρίς καμία ενέργεια από τους ίδιους τους καταναλωτές “.

“Όσον αφορά στους καταναλωτές ηλικίας 15-29 ετών, απαιτείται η υποβολή δήλωσης από αυτούς. Η δήλωση θα γίνεται από την Δευτέρα 10 του μηνός στο gov.gr. Και όσον αφορά στους ανήλικους καταναλωτές, η δήλωση θα γίνεται από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους”, πρόσθεσε.


Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι η δήλωση θα γίνεται ηλεκτρονικά χωρίς καμία φυσική παρουσία και χωρίς γραφειοκρατεία.

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε πού θα βρει κάποιος την αίτηση και απάντησε: ” Στο gov.gr θα υπάρχει αναρτημένη αυτή η καινούρια υπηρεσία οπότε θα μπορεί ο γονέας/κηδεμόνας να υποβάλει τη δήλωση”.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.