Quantcast
Aπό τις 20 Απριλίου οι αιτήσεις για τα προγράμματα ανθρωπιστικής κρίσης - enikonomia.gr
share

Aπό τις 20 Απριλίου οι αιτήσεις για τα προγράμματα ανθρωπιστικής κρίσης

δημοσιεύτηκε:

Eπισπεύδεται η  υλοποίηση του πρώτου νόμου της κυβέρνησης 4320/2015 όσον αφορά τις ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης καθώς δημοσιεύεται η κοινή Υπουργική Απόφαση  που ορίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες εφαρμογής των άμεσων μέτρων.

Όπως υποστηρίζει το υπουργείο Εργασίας «υλοποιείται έτσι εντός είκοσι ημερών από την ομόφωνη ψήφιση των 4 άρθρων την 18η Μαρτίου, η δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα εκδοθεί ΚΥΑ άμεσα και διαψεύδονται όσοι στη Βουλή ενθυμούμενοι το παρελθόν έλεγαν ότι η ΚΥΑ χρειάζεται τουλάχιστον έξι μήνες για να εγκριθεί».

Συγκεκριμένα, εξειδικεύονται οι παροχές και οι όροι χορήγησής τους, καθορίζονται τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια των δικαιούχων, η διαδικασία και ο χρόνος υποβολής των αιτήσεων, τα αρμόδια όργανα,

Υπηρεσίες και φορείς που εμπλέκονται, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια απαραίτητη για την υλοποίηση των τριών άρθρων του Νόμου, δηλαδή 1ον τη δωρεάν επανασύνδεση ηλεκτρικών παροχών και δωρεάν παροχή ποσότητας ρεύματος, 300 kwh ανά μήνα, 2ον το επίδομα ενοικίου και 3ον την επιδότηση σίτισης.

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων ξεκινά εντός του Απριλίου, από 20/4/2015 έως 20/5/2015, όπως είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση κατά την ψήφιση του Νόμου.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από οποιοδήποτε σημείο εισόδου στις υπηρεσίες του διαδικτύου, σε ειδική εφαρμογή που θα υπάρχει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπου θα υπάρχει και αναλυτική πληροφόρηση για τους όρους, τις προϋποθέσεις και την εξέλιξη του προγράμματος.

Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες διαδικτύου, θα μπορεί να απευθυνθεί στα Κέντρα Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΠ) όπου θα του παρέχεται βοήθεια για τη συμπλήρωση και υποβολή της αίτησης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.