Quantcast
Αποδείξεις: Τι θα ισχύσει φέτος - enikonomia.gr
share

Αποδείξεις: Τι θα ισχύσει φέτος

δημοσιεύτηκε:

Στο τραπέζι της κυβέρνησης βρίσκεται το “πάγωμα” του 30% των αποδείξεων .

Όπως αναφέρει η εφημερίδα” Δημοκρατία”, στις σκέψεις της κυβέρνησης είναι είτε να επαναφέρει τη ρύθμιση που ίσχυσε για τα εισοδήματα του 2020 είτε να ισχύσει μειωμένο ποσοστό για όσους έχουν πληγεί, με παράλληλη μείωση του πέναλτι 22% στη διαφορά μεταξύ ζητούμενων αποδείξεων και αυτών που συγκεντρώθηκαν.

Η μείωση δεν θα αφορά το σύνολο των φορολογουμένων αλλά εξετάζεται ενδεχόμενο να ενταχθούν οι φορολογούμενοι 60 ετών και άνω, επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν πληγεί από πανδημία, εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή εργασίας ή στο πρόγραμμα Συν-Εργασία ή όλοι οι παραπάνω που έχουν συγκεντρώσει ποσοστό αποδείξεων ίσο με το 20% του εισοδήματος τους και το πέναλτι του 22% για κάθε ευρώ που λείπει να περιοριστεί στο 11%.

Η υποχρέωση κάλυψης του 30% με ηλεκτρονικές αποδείξεις

Υπενθυμίζεται ότι, από την αρχή του έτους έχει επανέλθει η υποχρέωση κάλυψης του 30% του εισοδήματος με ηλεκτρονικές αποδείξεις. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του 2020 είχαν ανακοινωθεί έκτακτες εξαιρέσεις από το μέτρο, κυρίως για όσους είχαν τεθεί σε αναστολή εργασίας και είχαν πληγεί τα εισοδήματα τους από την υγειονομική κρίση.

Ωστόσο το προσωρινό μέτρο δεν επεκτάθηκε και το 2021 κάτι που σημαίνει πως όλοι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώνουν το 30% του εισοδήματος τους με κάρτα, με e-banking ή διατραπεζικά. Πρόκειται για πολίτες που απέκτησαν το τρέχον έτος εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις ,επιχειρηματικές δραστηριότητες και εκμετάλλευση ακινήτων και θα πρέπει να καλύψουν το 30% του εισοδήματος τους με ηλεκτρονικές δαπάνες έως τις 31 Δεκεμβρίου .

Οι περισσότεροι πολίτες δεν γνωρίζουν την επιστροφή της συγκεκριμένης υποχρέωσης, αγνοώντας ότι έχουν διορία μόλις 30 ημερών για να συλλέξουν ηλεκτρονικές αποδείξεις , προκειμένου να καλύψουν το αφορολόγητο όριο τους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.