Quantcast
Αρχίζει η εξόφληση των μερισμάτων για 23.500 συνταξιούχους του Δημοσίου - enikonomia.gr
share

Αρχίζει η εξόφληση των μερισμάτων για 23.500 συνταξιούχους του Δημοσίου

δημοσιεύτηκε:

Ξεκινά την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου η εξόφληση των 23.500 συνταξιούχων Δημοσίου και δικαιούχων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, που περιμένουν από τον Φεβρουάριο του 2014 τα αναδρομικά των μερισμάτων τους.

To ΜΤΠΥ προικοδοτήθηκε με 85 εκατομμύρια ευρώ από τα δανειακά κονδύλια για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών με στόχο να εξοφλήσει ως το τέλος του έτους όλες τις οφειλές του.

Η αρχή γίνεται από την Δευτέρα. Πρώτοι στην ουρά αποπληρώνονται 4.608 μερισματούχοι που θα εισπράξουν τα οφειλόμενα αναδρομικά ποσά των μερισμάτων τους, συνολικού ύψους 14,4 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για μερισματούχους που έχουν ήδη λάβει το πρώτο μέρισμά τους, από τον Απρίλιο έως το Σεπτέμβριο του 2016 και περιμένουν μόνο τα αναδρομικά.

Διευκρινίζεται πως αφορά συνταξιούχους υπαλλήλους που έχουν ήδη λάβει το τακτικό μέρισμα -έχουν ενταχθεί δηλαδή στις τακτικές πληρωμές του ΜΤΠΥ- αλλά περιμένουν την εξόφληση των αναδρομικών τους, για τους μήνες κατά τους οποίους περίμεναν την έκδοση του μερίσματός τους. Στα τέλη Δεκέμβρη με την επόμενη τακτική πληρωμή θα εξοφληθούν οι υπόλοιποι 18.500. Πρόκειται για νέους μερισματούχους που δεν έχουν πάρει καν μέρισμα και περιμένουν αναδρομικά συν την πρώτη τακτική πληρωμή.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.