Quantcast
Ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων: Νέο σχέδιο επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας σύμφωνα με την Μιχαηλίδου -Τι θα προβλέπει και ποιους θα αφορά - enikonomia.gr
share

Ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων: Νέο σχέδιο επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας σύμφωνα με την Μιχαηλίδου -Τι θα προβλέπει και ποιους θα αφορά

δημοσιεύτηκε:

Νέο σχέδιο για τις ασφαλιστικές εισφορές των υψηλόμισθων εργαζομένων φαίνεται πως επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Μας προβληματίζει το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών στους υψηλούς μισθούς των εργαζομένων, τόνισε χαρακτηριστικά η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στην ΕΡΤNEWS.

«Πάντα αυτό που κάνουμε είναι μια άσκηση μεταξύ του τι πρέπει να νιώσει καλύτερα ο πολίτης στο εισόδημα του, στην τσέπη του και πώς μπορούν τα οικονομικά του κράτους.., το πω απλά οι συντάξεις να βγαίνουν » τόνισε.

«Γιατί τι γίνεται; Αυτή τη στιγμή έχουμε μειώσει 5 ποσοστιαίες μονάδες τις ασφαλιστικές εισφορές …4,4 και επίκειται άλλη 1 ποσοστιαία μονάδα. Παρόλο τις μειώσεις των συντελεστών των ασφαλιστικών εισφορών είμαστε πάλι σε υψηλά επίπεδα. Και πού είμαστε υψηλά; Είμαστε ιδιαίτερα  υψηλά ακριβώς πριν πλαφονάρει η ασφαλιστική εισφορά δηλαδή στους λεγόμενους υψηλόμισθους. Οι οποίοι οι υψηλόμισθοι εν τέλη στο τι τους μένει στην τσέπη αποδεικνύεται ότι δεν είναι και τόσο υψηλόμισθοι. Θα θέλαμε να υπερηφανευόμαστε ότι έχουμε μια τάξη ανθρώπων που τους φέρνουμε από έξω, δεν φεύγουν έξω. Μπορεί κάποια μεγάλη εταιρεία που θέλει να κάνει επένδυση εδώ να θέλει να πληρώσει καλά τους υπαλλήλους της.

Ακριβώς επειδή οι εισφορές είναι υψηλές πολύ δεν μπορεί ο άνθρωπος αυτός να το νιώσει στην τσέπη του. Εκεί πέρα επεξεργαζόμαστε μια άσκηση τώρα στην οποία θα δούμε  είτε μειώνοντας εισφορές  είτε μειώνοντας το πλαφόν. Δηλαδή αυτή τη στιγμή το πλαφόν των εισφορών είναι 7.300 ευρώ. Εάν το μειώσουμε λίγο θα πρέπει να δούμε τι έξοδα θα έχουμε και τι έσοδα θα έχουμε δεδομένου ότι υπολογίζουμε  ότι θα ανοίξει και η βάση. Αυτή είναι μια δύσκολη άσκηση .Για κάθε 1 μονάδα μείωσης ασφαλιστικών εισφορών στο κράτος κοστίζει 400 εκατ. ευρώ . Αυτό σημαίνει πως 400 εκατ. ευρώ πρέπει από κάπου να βρούμε για να τα  δώσουμε στους συνταξιούχους» πρόσθεσε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.