Quantcast
Ασμάτογλου: Κακός οιωνός η άνοδος στις τιμές του πετρελαίου - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Ασμάτογλου: Κακός οιωνός η άνοδος στις τιμές του πετρελαίου – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Τον λόγο για τον οποίο αυξάνεται συνεχώς η τιμή της βενζίνης εξήγησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Γιώργος Ασμάτογλου μιλώντας στην ΕΡΤ1.

“Xθες είχαμε μεγάλες πιέσεις στις διεθνείς τιμές του αργού. Κάποια στιγμή το μεσημέρι είχε φτάσει να είναι στα 99 δολάρια, μετά έπεσε στα 97 δολάρια ενώ σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα ή με την προ – προηγούμενη ήταν στα 94 δολάρια”, τόνισε και σημείωσε πως είναι κακό σημάδι για τον κλάδο αλλά και γενικότερα για την οικονομία το γεγονός ότι οι οι πιέσεις αυτές ωθούν την τιμή πάνω από τα 100 δολάρια.

Ο κ. Ασμάτογλου αναφερόμενος στο θέμα των καυσίμων, είπε ότι “αρχίζουμε και βλέπουμε τις μειώσεις στην κατανάλωση όχι τόσο στην καθημερινότητα της εργάσιμης εβδομάδας, αλλά κυρίως τις τελευταίες Κυριακές που δεν βλέπουμε να υπάρχει διάθεση εξόδου” και πρόσθεσε ότι ” το τελευταίο διάστημα έχουμε κάποιες μειώσεις οι οποίες ίσως ξεπερνούν και το 15% στις πωλήσεις μας και αυτό είναι ένα αρνητικό στοιχείο όχι μόνο για εμάς αλλά και για την οικονομία του κράτους .Γιατί αυτά τα έσοδα που μειώνονται από τον κύκλο εργασιών είναι σημαντικά για τον προϋπολογισμό και για τα ταμεία γενικότερα”.

Η πάγια θέση του κλάδου ήταν να μειωθούν έστω και προσωρινά οι φόροι που επιβαρύνουν τα καύσιμα επανέλαβε.

” Εάν υπάρξουν τέτοιες αναταράξεις που ίσως δούμε στο μέλλον και εννοώ το ουκρανικό θέμα βεβαίως θα εκτοξεύσουν και άλλο οι τιμές”, σημείωσε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.