Quantcast
Βερναρδάκης: Από 15 έως 70 ευρώ οι αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους - enikonomia.gr
share

Βερναρδάκης: Από 15 έως 70 ευρώ οι αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους

δημοσιεύτηκε:

Τις αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων που επιφέρει το νέο μισθολόγιο ανέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Ο κ. Βερναρδάκης τόνισε, μιλώντας στο “MEGA Σαββατοκύριακο” ότι δεν πρόκειται για αυξήσεις μισθολογικής πολιτικής, αλλά για αυξήσεις που προέρχονται από την επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια και αφορούν όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και όχι κάποιες συγκεκριμένες κατηγορίες.

Σε ό,τι αφορά την αύξηση στα επιδόματα ευθύνης των διευθυντών και προϊσταμένων, υπογράμμισε ότι πρόκειται για διευθυντές της ιεραρχίας και ότι για διευθυντές που τοποθέτησε η σημερινή κυβέρνηση.

Για τους μετακλητούς υπαλλήλους επισήμανε ότι “εντάσσονται πια οργανικά στο μισθολόγιο για όσο καιρό είναι” και “δεν παίρνουν όσα θέλει ο υπουργός”.

Βασική παράμετρος του μισθολογίου, όπως εξήγησε, “είναι το ξεπάγωμα της εξέλιξης στα μισθολογικά κλιμάκια, που είχε παγώσει τα τελευταία πέντε χρόνια”.

“Αυτό το ξεπάγωμα και η επανένταξη όλων των σημερινών δημοσίων υπαλλήλων στα μισθολογικά κλιμάκια με τη νέα διάρθρωση που έχουν, δίνει κάποιες αυξήσεις και κάποιες μειώσεις”, σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για αυξήσεις από 15 έως περίπου 70 ευρώ, που θα εφαρμοστούν από αυτόν κιόλας τον μήνα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.