Quantcast
Χατζηδάκης: Σε περίπου 45 ημέρες η απόφαση για τον κατώτατο μισθό - enikonomia.gr
share

Χατζηδάκης: Σε περίπου 45 ημέρες η απόφαση για τον κατώτατο μισθό

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν ο πόλεμος στην Ουκρανία βάζει “φρένο” στην αύξηση του κατώτατου μισθού στην χώρα μας ρωτήθηκε μεταξύ άλλων από δημοσιογράφο της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Xατζηδάκης.
” Όχι, το αντίθετο”, απάντησε και πρόσθεσε ότι ” σε περίπου 45 ημέρες από σήμερα, θα υπάρξει τοποθέτηση του υπουργού Εργασίας στο υπουργικό συμβούλιο και σχετική απόφαση του υπουργικού συμβουλίου”.

Πώς θα διαμορφωθεί ο κατώτατος

Όσον αφορά στο πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, είπε θα τους ακούσουμε όλους και τη μια πλευρά και την άλλη δηλαδή και τις εργοδοτικές Οργανώσεις που προτείνουν μικρές αυξήσεις στον κατώτατο αλλά και την ΓΣΕΕ που προτείνει ακόμη μεγαλύτερη αύξηση.

” Αυτή είναι η άσκηση που πρέπει να λύσουμε, βάζοντας κάτω την ανάπτυξη, την παραγωγικότητα, την ανταγωνιστικότητα, το πόσο αντέχει η οικονομία”, σημείωσε.

Και ανέφερε και την διαδικασία με την οποία διαμορφώνεται ο κατώτατος. ” Έχουμε διάφορα στάδια στη διαδικασία. Υπάρχει διαβούλευση με εμπειρογνώμονες, με το ΚΕΠΕ εν πάση περιπτώσει, όλα όσα προβλέπει ο νόμος . Παραμένει η δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι σημαντική διότι υπήρξε ανάπτυξη την προηγούμενη χρονιά .Υπάρχει πίεση στους μισθοσυντήρητους και πρέπει οι άνθρωποι αυτοί να έχουν μια ανάσα στα νοικοκυριά τους” .




Γιατί θα αυξηθεί σημαντικά ο κατώτατος

Εν συνεχεία εξήγησε τον λόγο που θα αυξηθεί σημαντικά ο κατώτατος μισθός. ” Εμείς έχουμε δημιουργήσει μέσα σε δυσκολίες τις προϋποθέσεις τα 2,5 προηγούμενα χρόνια πάνω σε υγιείς βάσεις, σε γερές βάσεις να υπάρξει μία σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού. Αυτό έγινε λόγω της φορολογικής, δημοσιονομικής, εργασιακής και ασφαλιστικής πολιτική της κυβέρνησης η οποία επέτρεψε να πάει μπροστά η οικονομία. Και μέσα στην κρίση, μέσα στην πανδημία έχουμε και 4 ποσοστιαίες μονάδες της μείωσης της ανεργίας. Εμείς αποδεικνύουμε στην πράξη ότι έχουμε μία φιλεργατική πολιτική. Διότι όταν ωθείς μπροστά την οικονομία, κερδίζουν και οι εργαζόμενοι και οι φτωχότεροι”, σημείωσε και πρόσθεσε ότι οι ασφαλιστικές εισφορές έχουν ήδη μειωθεί κατά τέσσερις μονάδες, που και ” αυτό βοηθάει να πάρει μπροστά η οικονομία”.

Δείτε το παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.