Quantcast
Dentist Pass: Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις και μέσω ΚΕΠ – Η ισχύς της χρεωστικής κάρτας - enikonomia.gr
share

Dentist Pass: Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις και μέσω ΚΕΠ – Η ισχύς της χρεωστικής κάρτας

δημοσιεύτηκε:

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το Dentist Pass που αφορά στην οδοντιατρική φροντίδα παιδιών. Αύριο, Δευτέρα 5 Ιουνίου αιτήσεις μπορούν να κάνουν στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr/dentistpass όλοι οι ΑΦΜ. Απαιτείται ο ΑΜΚΑ και οι κωδικοί Taxisnet ώστε οι δικαιούχοι να λάβουν οικονομική ενίσχυση 40 ευρώ. Από 6 Ιουνίου αιτήσεις γίνονται και στα ΚΕΠ.

Το Dentist Pass θα χορηγηθεί σε κάθε παιδί ηλικίας 6 έως 12 ετών (παιδιά που έχουν γεννηθεί κατά τα έτη 2011 έως και 2016) που διαθέτει ΑΜΚΑ ή προσωρινό αριθμό ασφάλισης και υγειονομικής περίθαλψης αλλοδαπού και θα περιλαμβάνει έλεγχο της στοματικής υγιεινής, καθαρισμό και απομάκρυνση πλακών, φθορίωση και παροχή οδηγιών για τη στοματική υγιεινή των παιδιών.

Μετά την αίτηση, οι δικαιούχοι θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που θα εκδοθεί ειδικά για τον σκοπό αυτόν από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό.

Την χρεωστική κάρτα θα λάβει για λογαριασμό του παιδιού, ενήλικο φυσικό πρόσωπο το οποίο ασκεί γονική μέριμνα ή επιμέλεια ή επιτροπεία. Η κάρτα αυτή θα έχει ισχύ 6 μηνών από τη στιγμή ενεργοποίησής της.

Σε αυτό το νέο δίκτυο παροχής υπηρεσιών δυνατότητα συμμετοχής έχουν όσοι οδοντίατροι το επιθυμούν υπό την προϋπόθεση όμως να διαθέτουν POS καταχωρημένο. Κατά την επίσκεψη θα χρεώνεται η κάρτα του ασθενούς και ο οδοντίατρος θα εισπράττει άμεσα τα χρήματα για την επίσκεψη χωρίς υποβολές ή άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Άλλες λεπτομέρειες για το Dentist pass

Τελική προθεσμία: Έως 22/10/2023

Εισοδηματικά κριτήρια: Κανένα

Ισχύς: Για 1 ημερολογιακό έτος

Περιλαμβάνει επίσκεψη σε οδοντίατρο για:

  • Έλεγχο στοματικής υγιεινής παιδιού
  • Φθορίωση δοντιών (προστασία από τερηδόνα)
  • Καθαρισμό
  • Ενημέρωση & οδηγίες στοματικής υγιεινής

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.