Quantcast
Διπλασιάζεται η έκπτωση για το ρεύμα – Πρόσθετη ενίσχυση για το επίδομα θέρμανσης - enikonomia.gr
share

Διπλασιάζεται η έκπτωση για το ρεύμα – Πρόσθετη ενίσχυση για το επίδομα θέρμανσης

δημοσιεύτηκε:

Ανακοινώσεις για το ρεύμα και το επίδομα θέρμανσης πραγματοποιούν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε επιπλέον έκπτωση για το ηλεκτρικό ρεύμα και πρόσθετη ενίσχυση του επιδόματος θέρμανσης.

Πρώτον, το κράτος ενισχύει την έκπτωση ηλεκτρικού ρεύματος με διπλασιασμό αυτής έως το τέλος του έτους και με ιδιαίτερη πρόνοια για τα νοικοκυριά που λαμβάνουν κοινωνικό τιμολόγιο. Το συνολικό κόστος της έκπτωσης φτάνει τα 326 εκατ. ευρώ.

Δεύτερον το κράτος ενισχύει το επίδομα θέρμανσης με διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Έτσι το ύψος του επιδόματος αυξάνεται κατά 36% για τα νοικοκυριά χωρίς τέκνα, κατά 49% για τα νοικοκυριά με ένα τέκνο, κατά 59% για τα νοικοκυριά με δύο τέκνα και κατά 68% για τα νοικοκυριά με τρία τέκνα. Το επίδομα για κάθε τέκνο αυξάνεται κατά 20% αντί για 10% που ίσχυε μέχρι σήμερα. Το ελάχιστο επίδομα αυξάνεται στα 100 ευρώ από 80 ευρώ που ήταν.

Ο αριθμός των νοικοκυριών που θα αιτηθούν και θα λάβουν την ενίσχυση για την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης, εσωτερικής καύσης φυσικού αερίου , υγραερίου, καυσόξυλων και βιομάζας αναμένεται να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο. Το συνολικό κόστος του επιδόματος υπολογίζεται στα 168 εκατ. ευρώ.

Συνολικά το πακέτο των μέτρων που ανακοινώθηκαν, ανέρχονται στα 500 εκατ. ευρώ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.