Quantcast
Δώρο Χριστουγέννων 2022 - ΔΥΠΑ: Η ημερομηνία πληρωμής και τα ποσά - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι άνεργοι - enikonomia.gr
share

Δώρο Χριστουγέννων 2022 – ΔΥΠΑ: Η ημερομηνία πληρωμής και τα ποσά – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι άνεργοι

δημοσιεύτηκε:

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων 2022 από τη ΔΥΠΑ στους επιδοτούμενους άνεργους της Υπηρεσίας αλλά και μια σειρά επιδόματων στους δικαιούχους.

Αναλυτικά, από τις 5 Δεκεμβρίου 2022 αναμένεται να καταβληθούν:

  • Το Δώρο Χριστουγέννων στους τακτικά επιδοτούμενους ανέργους της Υπηρεσίας.
  • Η ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας
  • Το επίδομα γονικής αδείας.
  • Τα τακτικά επιδομάτα ανεργίας.
  • Τα επιδοματα μακροχρονίως ανέργων.
  • Τα βοηθήματα της ΔΥΠΑ για τους αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολούμενους

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι άνεργοι για το Δώρο Χριστουγέννων 2022

Υπενθυμίζεται ότι για να λάβει ο άνεργος το Δώρο Χριστουγέννων 2022 από τη ΔΥΠΑ θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένος σε αυτήν και να παίρνει επίδομα ανεργίας ή να έχει λάβει επίδομα ανεργίας για κάποιο διάστημα από την 1η Μαΐου 2022 και έπειτα.

Πώς γίνεται η πίστωση του ποσού

Η ΔΥΠΑ πιστώνει αυτόματα το Δώρο Χριστουγέννων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, χωρίς οι άνεργοι να χρειάζεται να επισκεφτούν κάποιο Κέντρο  Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΔΥΠΑ για να γίνει αυτό.

Επίσης επισημαίνεται πως η πληρωμή του Δώρου εμφανίζεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από την ΔΥΠΑ.

Δώρο Χριστουγέννων: Ποια είναι τα ποσά που δίνονται 

Ολόκληρο το Δώρο Χριστουγέννων για τους άνεργους είναι 438 ευρώ, δηλαδή αυτό ισούται με ένα ολόκληρο επίδομα ανεργίας. Ωστόσο το ύψος του καθορίζεται ανάλογα με το διάστημα που ήταν άνεργοι μέσα στο τρέχον έτος και χορηγείται με την προϋπόθεση ότι οι πολίτες λάμβαναν επίδομα ανεργίας από την 1η Μαΐου έως τις 31 Δεκεμβρίου. Στην περίπτωση που λάβαναν για διάστημα μικρότερο από το παραπάνω, τότε θα πάρουν οικονομική ενίσχυση  που είναι ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.

Πώς υπολογίζεται – Δείτε αναλυτικά παραδείγματα 

Το επίδομα ανεργίας διαμορφώνεται στα 17,52 ευρώ σε ημερήσια βάση. Αναλυτικά το επίδομα υπολογίζεται ως εξής:

  • Ολόκληρο Δώρο Χριστουγέννων δηλαδή 438 ευρώ θα λάβει κάποιος εάν παίρνει το επίδομα ανεργίας από την 1η Μαΐου του 2021 μέχρι τέλος του έτους.
  • Δώρο Χριστουγέννων ύψους 315,36 ευρώ θα λάβει κάποιος εάν είναι άνεργος για 6 μήνες δηλαδή από τον Ιούλιο μέχρι και τον Δεκέμβριο. Σε αυτήν την περίπτωση ο πολίτης θα πάρει τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας, δηλαδή 17,52 × 3 (ημερήσια επιδόματα ανεργίας)  ×6 (μήνες) = 315,36 ευρώ
  • Δώρο Χριστουγέννων ύψους 210, 24 ευρώ  θα λάβει κάποιος εάν είναι άνεργος από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο. Σε αυτήν την περίπτωση ο πολίτης θα πάρει τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας, δηλαδή 17,52 × 3  (ημερήσια επιδόματα ανεργίας)  × 4 (μήνες) = 210,24 ευρώ
  • Δώρο Χριστουγέννων ύψους 268, 8 ευρώ θα λάβει κάποιος εάν είναι άνεργος από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο. Σε αυτήν την περίπτωση ο πολίτης θα πάρει τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας, δηλαδή 17,52 × 3  (ημερήσια επιδόματα ανεργίας)  × 5 (μήνες) = 268,8ευρώ
  • Δώρο Χριστουγέννων ύψους 105,12 ευρώ θα λάβει κάποιος εάν είναι άνεργος από τον Νοέμβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο. Σε αυτήν την περίπτωση ο πολίτης θα πάρει τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας, δηλαδή 17,52 × 3  (ημερήσια επιδόματα ανεργίας)  × 2 (μήνες) = 105,12

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.