Quantcast
ΔΥΠΑ: Από Δεκέμβριο το πρόγραμμα "Ανακαινίζω - Ενοικιάζω" - Το σχέδιο για κενά διαμερίσματα και οι δικαιούχοι - enikonomia.gr
share

ΔΥΠΑ: Από Δεκέμβριο το πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Ενοικιάζω” – Το σχέδιο για κενά διαμερίσματα και οι δικαιούχοι

δημοσιεύτηκε:

Έρχεται νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για κενά διαμερίσματα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Καθημερινή”, τον Δεκέμβριο θα αρχίσει ένα πρόγραμμα της ΔΥΠΑ το οποίο θα αφορά στην επιδότηση της ανακαίνισης – επισκευής των κενών διαμερισμάτων, υπό  την προϋπόθεση αυτά να επιστρέψουν στην αγορά μέσω της μακροχρόνιας μίσθωσης για περίοδο τουλάχιστον 3 ετών. Το πρόγραμμα με τον τίτλο “Ανακαινίζω-Ενοικιάζω” θα αρχίσει με προϋπολογισμό ύψους 50 εκατ. ευρώ. Το ποσό της επιδότησης ανέρχεται σε έως 100.000 ευρώ και αφορά σε ποσοστό 40% των δαπανών που θα γίνουν.

Στο πρόγραμμα θα μπορούν να συμμετάσχουν  ιδιοκτήτες ακινήτων ή επικαρπωτές ακινήτων (εφόσον το ποσοστό υπερβαίνει το 50% ) επιφάνειας  έως 100 τ.μ.  με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα (φορολογητέο) που δεν ξεπερνάει τα 40.000 ευρώ. Η ακίνητη περιουσία τους δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 300.000 ευρώ. Προφανώς το επιλέξιμο ακίνητο θα πρέπει να δηλωμένο ως κενό στο έντυπο Ε2 (για τα τελευταία 3 χρόνια) ενώ οι ενδιαφερόμενοι δεν θα πρέπει  να έχουν λάβει επιδότηση για άλλο πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας ή ανακαίνισης τα τελευταία 5 χρόνια.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.