Quantcast
ΔΥΠΑ: Περισσότερες από 3.000 θέσεις εργασίας προσφέρουν 120 επιχειρήσεις – «Ημέρες Καριέρας» στην Αθήνα - enikonomia.gr
share

ΔΥΠΑ: Περισσότερες από 3.000 θέσεις εργασίας προσφέρουν 120 επιχειρήσεις – «Ημέρες Καριέρας» στην Αθήνα

δημοσιεύτηκε:

Διήμερη διάρκεια θα έχουν οι «Ημέρες Καριέρας» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στην Αθήνα, με τη συμμετοχή 120 επιχειρήσεων, που προσφέρουν περισσότερες από 3.000 θέσεις εργασίας. Πρόκειται για τη 14η εκδήλωση, η οποία αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο, 12 Φεβρουαρίου 2023.

Στις «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ, που πραγματοποιούνται αυτό το Σαββατοκύριακο στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo-Maroussi (Λεωφόρος Κηφισίας 39) στην Αθήνα, από τις 10:00 έως τις 18:00, άνεργοι, αλλά και όσοι αναζητούν μία καλύτερη δουλειά ή ακόμη και μία διαφορετική επαγγελματική ευκαιρία, έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους εταιρειών από πολλούς κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας, που διαθέτουν κενές θέσεις εργασίας και χρειάζονται προσωπικό με τα κατάλληλα προσόντα, γνώσεις και δεξιότητες.

Οι επιχειρήσεις, που συμμετέχουν, δραστηριοποιούνται σε μεγάλο εύρος κλάδων της οικονομικής δραστηριότητας, όπως βιομηχανίες τροφίμων, φαρμάκων, επίπλων γραφείου, ιατρικών προϊόντων και καλλυντικών, ομίλους καταστημάτων χονδρικής και λιανικής πώλησης ένδυσης και ηλεκτρολογικού υλικού, μεγάλους ομίλους εισαγωγής και εμπορίας αυτοκινήτων, τουριστικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις πληροφορικής, εξυπηρέτησης πελατών, επικοινωνιών, παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, παροχής ιατρικών υπηρεσιών, τεχνικές και κατασκευαστικές εταιρίες, καταστήματα υπεραγορών, διυλιστήρια κ.ά..

Οι ειδικότητες, που οι επιχειρήσεις αναζητούν, αφορούν, ενδεικτικά σε: εμποροϋπαλλήλους, υπαλλήλους γραφείου και γραμματειακής υποστήριξης, υπαλλήλους λογιστηρίου, στελέχη πληροφορικής, ταμίες, αποθηκάριους, οδηγούς, εργάτες παραγωγής, χειριστές μηχανημάτων, εξειδικευμένους τεχνίτες, ηλεκτρολόγους μηχανικούς, ηλεκτρολόγους εγκαταστάσεων, υπαλλήλους τηλεφωνικής εξυπηρέτησης και τεχνικής υποστήριξης πελατών, ηλεκτρολόγους, διανομείς, αισθητικούς, κομμωτές, ηλεκτρολόγους και μηχανικούς αυτοκινήτων και βαρέων οχημάτων, τεχνίτες αμαξωμάτων, μηχανοτεχνίτες, μηχανολόγους μηχανικούς, στελέχη μάρκετινγκ, νοσηλευτές, φύλακες ασφαλείας, φυσικοθεραπευτές, τεχνολόγους ιατρικών εργαστηρίων, ειδικότητες σε όλο το φάσμα του τουρισμού κ.ά..

Ενισχύεται ο διαμεσολαβητικός ρόλος της ΔΥΠΑ στην αγορά εργασίας

Σύμφωνα με τη ΔΥΠΑ, η «Ημέρα Καριέρας» έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός, με μεγάλη ανταπόκριση τόσο από τις επιχειρήσεις όσο και από όσους αναζητούν εργασία, γεγονός που καταδεικνύεται από τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό συμμετοχών εταιριών, αλλά και από το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώνουν τοπικές κοινωνίες για αντίστοιχες διοργανώσεις και σε άλλες πόλεις.

Στόχος της ΔΥΠΑ είναι να ενισχύει συστηματικά τον διαμεσολαβητικό της ρόλο στην αγορά εργασίας και να επιτυγχάνει την αποτελεσματική σύζευξη προσφοράς και ζήτησης εργασίας. Προς την κατεύθυνση αυτή, συμβάλλει καθοριστικά η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ, που έχει θετικά αποτελέσματα για τους ανέργους και τις εταιρίες, καθώς, σε πολλές περιπτώσεις, γίνονται προσλήψεις σε άμεσο χρόνο από την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, με τη διαδικασία ανεύρεσης του κατάλληλου προσωπικού να συνεχίζεται και κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, με προφανή οφέλη τόσο για όσους αναζητούν εργασία όσο και για τις επιχειρήσεις που καλύπτουν τις ανάγκες τους. Άλλωστε, η ΔΥΠΑ, με τη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων, θέτει ως κύρια προτεραιότητα να βοηθήσει το εργατικό δυναμικό να βρει σταθερές και ποιοτικές δουλειές και τις επιχειρήσεις να βρουν το κατάλληλο προσωπικό.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, δηλώνει ότι, μετά από 1,5 χρόνο, οι εκδηλώσεις «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ αποτελούν έναν καθιερωμένο πλέον θεσμό, «όπως αποδεικνύουν η μεγάλη ανταπόκριση από τις επιχειρήσεις, τα αιτήματα που λαμβάνουμε από τοπικούς φορείς, για να διοργανώσουμε αντίστοιχες εκδηλώσεις σε πόλεις ανά την Ελλάδα και τα θετικά σχόλια των πολιτών, που προσέρχονται».

«Στις 13 “Ημέρες Καριέρας”, που έχουμε διοργανώσει, έχουν συμμετάσχει 600 επιχειρήσεις, με 15.000 θέσεις εργασίας και, γι’ αυτό, αποφασίσαμε η 2η εκδήλωση της Αθήνας να έχει διήμερη διάρκεια, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα σε όσους περισσότερους συμπολίτες μας ψάχνουν δουλειά να συνομιλήσουν με στελέχη 120 επιχειρήσεων από όλους τους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας, που αναζητούν υποψηφίους για πάνω από 3.000 θέσεις εργασίας» επισημαίνει ο διοικητής της ΔΥΠΑ.

Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι αποτελεί προτεραιότητα της ΔΥΠΑ να παρέχει στους ανέργους, στους εργαζόμενους και στις επιχειρήσεις, «όλα τα σύγχρονα μέσα που οδηγούν στην επιτυχή σύζευξη προσφοράς και ζήτησης εργασίας και συνεισφέρουν στον κεντρικό στόχο που είναι η καταπολέμηση της ανεργίας και η αύξηση της απασχόλησης στη χώρα μας».

Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΥΠΑ προχώρησε στην ενδυνάμωση της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ), εγκαθιδρύοντας σταθερή επικοινωνία με τα τμήματα HR των επιχειρήσεων, που αναζητούν καταρτισμένο προσωπικό, με γνώσεις και δεξιότητες που αντιστοιχούν στις θέσεις εργασίας, τις οποίες διαθέτουν.

Σημειώνεται ότι το διαμεσολαβητικό έργο της ΜΕΜΜΕ συνίσταται:

  • στην αναλυτική καταγραφή των κενών θέσεων εργασίας στον χώρο της επιχείρησης από εξειδικευμένο σύμβουλο,
  • στη διερεύνηση κατάλληλων υποψηφίων, μέσω του δικτύου των συμβούλων των υπηρεσιών της περιοχής ενδιαφέροντος,
  • στην προεπιλογή υποψηφίων, μέσω της διενέργειας προσωπικών συνεντεύξεων από εξειδικευμένους συμβούλους,
  • στη συνεχή ενημέρωση – feedback – αποστολή των προεπιλεγμένων βιογραφικών στην επιχείρηση και στη συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα ΗR των επιχειρήσεων,
  • στη διοργάνωση «Ημερών Καριέρας» και
  • στην παρακολούθηση των τελικών επιλογών και των τοποθετήσεων, καθώς και στην ανταλλαγή δεδομένων και στην αξιολόγηση/στον απολογισμό της διαδικασίας.

Επίσης, για την περαιτέρω ενίσχυση του τομέα της σύζευξης προσφοράς και ζήτησης εργασίας, υπενθυμίζεται ότι προσλήφθηκαν 600 νέοι εργασιακοί σύμβουλοι ανέργων και εργοδοτών, με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.