Quantcast
ΔΥΠΑ: Πληρώνονται αύριο οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα Ψηφιακών και Πράσινων δεξιοτήτων - enikonomia.gr
share

ΔΥΠΑ: Πληρώνονται αύριο οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα Ψηφιακών και Πράσινων δεξιοτήτων

δημοσιεύτηκε:

Αύριο, Δευτέρα, 15 Μαΐου 2023 θα αρχίσει να πληρώνει η ΔΥΠΑ τους παρόχους κατάρτισης προγράμματος των Ψηφιακών και Πράσινων δεξιοτήτων. Προτεραιότητα θα δοθεί σε όσους είναι συνεπείς στην υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών και στοιχείων.

Υπενθυμίζεται πως περισσότεροι από 54.000 άνεργοι που ολοκλήρωσαν προγράμματα κατάρτισης της επιλογής τους και πιστοποιήθηκαν σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες έχουν ήδη λάβει το εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.000 ευρώ. Συνολικά, από τις αρχές Απριλίου μέχρι σήμερα έχουν καταβληθεί 53.996.277 ευρώ σε 54.658 ανέργους.

Το πρόγραμμα απόκτησης

Το πρόγραμμα απόκτησης και αναβάθμισης δεξιοτήτων ανέργων υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Στόχος της δράσης είναι η ποιοτική αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων των ανέργων μέσω προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της οικονομίας, ώστε να ενισχυθεί η απασχολησιμότητά τους και να επιτευχθεί ταχύτερα η εργασιακή επανένταξή τους. Επισημαίνεται ότι το έργο χρηματοδοτείται μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης NextGenerationEU και απαιτούνται συγκεκριμένες ενέργειες, καθώς και διοικητικοί, επιτόπιοι και δειγματοληπτικοί έλεγχοι, για τη διασφάλιση της αποπληρωμής καταρτιζόμενων και παρόχων κατάρτισης και πιστοποίησης.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι μεμονωμένες καθυστερήσεις συχνά οφείλονται στη μη ανάρτηση του συνόλου των απαραίτητων παραστατικών από τους παρόχους κατάρτισης και πιστοποίησης. Με στόχο την προστασία των ωφελουμένων από τέτοιες πρακτικές, η ΔΥΠΑ πρόσφατα ενεργοποίησε ένα αυστηρό πλαίσιο ποινών για όσους παρόχους καθυστερούν.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.