Quantcast
ΔΥΠΑ: Τελευταία ευκαιρία για αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα ψηφιακών δεξιοτήτων - enikonomia.gr
share

ΔΥΠΑ: Τελευταία ευκαιρία για αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα ψηφιακών δεξιοτήτων

δημοσιεύτηκε:

Εκπνέει σήμερα, Κυριακή η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στα προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων «νέας γενιάς», της ΔΥΠΑ, το οποίο αφορά σε 120.000 ανέργους.

Στόχος του προγράμματος είναι η διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και η ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη επανένταξή τους στην αγορά.

Το πρόγραμμα προβλέπει θεωρητική κατάρτιση που αφορά την ανάπτυξη ψηφιακών και πράσινων γνώσεων και δεξιοτήτων. Έχει διάρκεια 200 ώρες. Στην συνέχεια οι συμμετέχοντες θα περάσουν από  εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων και, όσοι επιτύχουν, θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος, που ανέρχεται σε έως 1.000 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΥΠΑ, το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης-NextGenerationEU. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr).

Όσοι υποβάλλουν αίτηση και πληρούν τις προϋποθέσεις, θα ενταχθούν στο μητρώο ωφελουμένων και, μετά θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τις διευθύνσεις: https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-katartisis-ghia-to-tamio-anakampsis και https://www.voucher.gov.gr/.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.