Quantcast
e-ΕΦΚΑ: Επιστροφές εισφορών ύψους 10,6 εκατ. ευρώ σε χιλιάδες επαγγελματίες - Ποιους αφορά - enikonomia.gr
share

e-ΕΦΚΑ: Επιστροφές εισφορών ύψους 10,6 εκατ. ευρώ σε χιλιάδες επαγγελματίες – Ποιους αφορά

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα θα καταβάλει ο e-ΕΦΚΑ το ποσό των 10,6 εκατ ευρώ σε 4.782 δικαιούχους για την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ σε μισθωτούς δικηγόρους, μηχανικούς, υγειονομικούς. Αυτή είναι η τρίτη από τις διαδοχικές καταβολές  και αφορά στα έτη 2019 και 2020. Συγκεκριμένα, αφορά σε δικηγόρους με έμμισθη εντολή του ιδιωτικού τομέα και των Ν.Π.Ι.Δ. και μισθωτούς μηχανικούς και υγειονομικούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου (Ι.Δ.Α.Χ. & Ι.Δ.Ο.Χ.), οι οποίοι:

  • υπέβαλαν αίτηση, μέσω της αντίστοιχης ηλεκτρονικής υπηρεσίας, μέχρι 26/10/2023 και
  • δεν έχουν από οποιανδήποτε αιτία οφειλή προς τον e-Ε.Φ.Κ.Α. βεβαιωμένη στο Κ.Ε.Α.Ο.

Σε αυτή την τρίτη καταβολή, το ανώτατο επιστρεφόμενο ποσό, που θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς 4.782 δικαιούχων, ανέρχεται στα 14.310,46
ευρώ. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του e-Ε.Φ.Κ.Α. συνεχίζουν την επεξεργασία των αιτήσεων των λοιπών δικαιούχων, καθώς και όσες υποβλήθηκαν από 27/10/2023 και μετέπειτα, προκειμένου, τα αντίστοιχα ποσά να τους αποδοθούν, με την ίδια διαδικασία, σε επόμενη καταβολή.

Επίσης, γνωστοποιείται ότι, παρατείνεται μέχρι και 30.09.2024 η λειτουργία της «Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Τροποποίησης της Ασφάλισης για Έμμισθους Δικηγόρους, Μισθωτούς Μηχανικούς και Υγειονομικούς» και της συσχετιζόμενης «Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Επιστροφής Εισφορών σε έμμισθους Δικηγόρους, μισθωτούς Μηχανικούς και Υγειονομικούς.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.