Quantcast
e-ΕΦΚΑ: Νέα πληρωμή εφάπαξ σε 100.000 δικαιούχους - Πότε θα καταβληθούν 2,2 εκατ. ευρώ - enikonomia.gr
share

e-ΕΦΚΑ: Νέα πληρωμή εφάπαξ σε 100.000 δικαιούχους – Πότε θα καταβληθούν 2,2 εκατ. ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Έρχεται νέα πληρωμή εφάπαξ από τον e-ΕΦΚΑ σε 100.000 δικαιούχους. 

Όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, «την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 θα καταβληθούν 2,2 εκατ. ευρώ σε 100.000 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ». Η πληρωμή αφορά στους συνταξιούχους που περιμένουν εφάπαξ.

Σημειώνεται δε πως σε σύνολο 20.485 εκκρεμών εφάπαξ με δυνατότητα έκδοσης στις 31 Δεκεμβρίου 2022, έως το τέλος του Απριλίου είχαν εκδοθεί αποφάσεις για τη χορήγηση 14.500 εφάπαξ. Η μείωση των εκκρεμών εφάπαξ δηλαδή υπερβαίνει το 70%.

Δημόσιο: Το κλειδί για να υπολογιστεί το εφάπαξ

Υπενθυμίζεται δε πως το κλειδί για να υπολογιστεί το εφάπαξ μαζί με την οριστική σύνταξη του ασφαλισμένου του Δημοσίου βρίσκεται στην ηλεκτρονική απεικόνιση της υπαλληλικής πορείας των ασφαλισμένων μέσω του «ηλεκτρονικού ΔΑΥΚ» (Δελτίο Απεικόνισης Υπηρεσιακής Κατάστασης). Στην ουσία το e-ΔΑΥΚ  αυτοματοποιεί την απονομή της σύνταξης.

Έτσι, πιο γρήγορα θα εκδίδονται οι συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων χάρη στη νέα ενημερωμένη έκδοση της ηλεκτρονικής εφαρμογής ΔΑΥΚ (Δελτίο Ατομικής Υπηρεσιακής Κατάστασης), που αποτελεί ένα ακόμα πεδίο της στενής και πολυεπίπεδης συνεργασίας μεταξύ του e-ΕΦΚΑ και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.