Quantcast
Εφορία: Έρχεται νέα εφαρμογή στο κινητό για όλες τις συναλλαγές - Τα "ψιλά γράμματα" για την λειτουργία της - enikonomia.gr
share

Εφορία: Έρχεται νέα εφαρμογή στο κινητό για όλες τις συναλλαγές – Τα “ψιλά γράμματα” για την λειτουργία της

δημοσιεύτηκε:

Για τον τρόπο που θα λειτουργήσει στο κινητό των πολιτών το νέο app  της ΑΑΔΕ μέσω «mydata» ,το οποίο θα αφορά  σε όλες τις συναλλαγές με την Εφορία μίλησε ο φοροτεχνικός Μαρίνος Αμπελιώτης,  στο MEGA.

«Ο πολίτης θα μπαίνει κατευθείαν στο κινητό του που έχει αποθηκεύσει τους κωδικούς, όπως δηλαδή κάνει με την τράπεζα. Για παράδειγμα  ο πολίτης  θα μπορεί να μπαίνει ανά πάσα στιγμή στην εφαρμογή, με πολύ εύκολο τρόπο και χωρίς να ψάχνει να βρει τις οφειλές του μήνα. Και όχι μόνο αυτό. Η εφαρμογή αυτή θα του χτυπάει “καμπανάκι” και θα του λέει 1 μέρα πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την υποχρέωση που πρέπει να τακτοποιήσει. Για παράδειγμα, στις 30 του μηνός πρέπει να πληρώσει τον ΦΠΑ και στις  29 του μηνός θα του χτυπάει το καμπανάκι και θα του λέει η ενημέρωση ότι αύριο πρέπει να εξοφλήσει τον φόρο», είπε ο κ. Αμπελιώτης.

Ποιους αφορά η εφαρμογή αυτή

Επιπλέον ανέφερε πως η εφαρμογή αυτή αφορά και την καταβολή άλλων φόρων, όπως τον ΕΝΦΙΑ, τον φόρο εισοδήματος, τη δόση της ρύθμισης κλπ. «Θα μπορεί ο πολίτης να μπει στο IP, στην εφαρμογή, θα βάζει τους κωδικούς – θα αποθηκεύονται και θα βλέπει σε ποια δόση είναι, ποιες δόσεις έχει να πληρώσει», συμπλήρωσε.

«Από εκεί και πέρα ο πολίτης οτιδήποτε χρειαστεί, θα μπαίνει στην πλατφόρμα. Για παράδειγμα θέλει να κατεβάσει το Ε1. Επιτόπου θα βλέπει το έντυπο και θα μπορεί να το στείλει όπου θέλει. Το ίδιο ισχύει και για τον  ΕΝΦΙΑ, το Ε9 μέχρι και για το τιμολόγιο των επαγγελματιών, αλλά και για όσους έχουν μπλοκάκια κλπ. Θα μπορεί δηλαδή ο επαγγελματίας να κόβει τιμολόγια και δελτίο αποστολής, αλλά και να βλέπει  συγκεντρωτικά τα τιμολόγια του», είπε μεταξύ άλλων.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ 

Ουσιαστικά η  νέα εφαρμογή θα λειτουργεί ως φορολογικό ημερολόγιο. Οι πολίτες θα έχουν πλήρη και αναλυτική ενημέρωση για την «κίνηση» του φορολογικού λογαριασμού τους και το σύστημα θα τους πληροφορεί έγκαιρα για τις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων, πληρωμής φόρων και δόσεων ρυθμίσεων. Δηλαδή με το νέο mobile app οι πολίτες θα βλέπουν στην οθόνη του κινητού τους το φορολογικό προφίλ τους, τις οφειλές τους προς την Εφορία, ενώ θα μπορούν να πληρώνουν μέσω κάρτας από το κινητό τους, να παίρνουν γενικές και προσωποποιημένες ενημερώσεις για τις υποχρεώσεις τους και να αποθηκεύουν βασικά φορολογικά τους έγγραφα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.