Quantcast
Εφορία: Ποιες εκκρεμότητες θα πρέπει να τακτοποιήσετε σε 14 ημέρες - enikonomia.gr
share

Εφορία: Ποιες εκκρεμότητες θα πρέπει να τακτοποιήσετε σε 14 ημέρες

δημοσιεύτηκε:

Mια σειρά από φορο-εκκρεμότητες θα πρέπει να τακτοποιήσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου οι πολίτες προς την εφορία. Αναλυτικά:

-Αναδρομικά συνταξιούχων
Έως αύριο, Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου θα πρέπει οι συνταξιούχοι να εξοφλήσουν εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος για τα αναδρομικά ποσά του φορολογικού έτους 2020 και που υπέβαλλαν τροποποιητική δήλωση έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 για την οποία η πράξη διοικητικού προσδιορισμού του φόρου εκδόθηκε πριν τη Πρωτοχρονιά.

-Φόρος εισοδήματος
Έως τις 28 Φεβρουαρίου θα πρέπει οι φορολογούμενοι να εξοφλήσουν την 8η και τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2021. Αυτό αφορά όσους δεν έχουν εξοφλήσει εφάπαξ τον φόρο .

– ΕΝΦΙΑ:
Έως το τέλος του τρέχοντα μήνα θα πρέπει οι ιδιοκτήτες ακινήτων να πληρώσουν την 6η και τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ για το φορολογικό έτος 2021. Αυτό αφορά όσους δεν έχουν εξοφλήσει εφάπαξ τον φόρο

-Τέλη κυκλοφορίας:

Τα τέλη κυκλοφορίας του 2022 θα πρέπει να εξοφλήσουν οι ιδιοκτήτες των ΙΧ . Όσοι «χάσουν» την ημερομηνία, τότε θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο που ανέρχεται στο διπλάσιο των τελών κυκλοφορίας.

– Ψηφιακή κατάθεση πινακίδων:

Επίσης έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022 μπορούν οι ιδιοκτήτες των ΙΧ να υποβάλλουν ηλεκτρονικά δήλωση ακινησίας του οχήματός τους μέσω της πλατφόρμας myCar εάν θέλουν να αποφύγουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ή τα τεκμήρια διαβίωσης ή και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης .

-Τροποποιητικές δηλώσεις:

Η 28η Φεβρουαρίου είναι η τελευταία ημέρα για την υποβολή:

– Τροποποιητικών δηλώσεων με αγροτικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις που ανάγονται σε προηγούμενα έτη, εφόσον η βεβαίωση για τα εν λόγω ποσά εκδόθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ εντός του 2021.

– Δηλώσεων φορολογικού έτους 2020 από κληρονόμους.

– Δηλώσεων με αίτημα μεταφοράς της φορολογικής τους κατοικίας στην αλλοδαπή.

– Τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος με αναδρομικά μισθών ή συντάξεων προηγουμένων ετών, αναδρομικά επιδομάτων ανεργίας, αναδρομικά αμοιβών ιατρών του ΕΣΥ.

– Δηλώσεων που περιλαμβάνουν ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές προηγούμενων ετών.



.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.