Quantcast
Εφορία: Ποιες υποχρεώσεις θα πρέπει να τακτοποιήσετε έως σήμερα - enikonomia.gr
share

Εφορία: Ποιες υποχρεώσεις θα πρέπει να τακτοποιήσετε έως σήμερα

δημοσιεύτηκε:

Δύο υποχρεώσεις θα πρέπει να τακτοποιήσουν σήμερα οι φορολογούμενοι προς την εφορία. Αναλυτικά:

1.«Φθηνές» μεταβιβάσεις με τις παλαιές αντικειμενικές αξίες

Έως σήμερα γίνεται η υπογραφή συμβολαίων για τις μεταβιβάσεις ακινήτων με τις παλαιές αντικειμενικές αξίες. Η προθεσμία αφορά στις υποθέσεις των φορολογουμένων που υποβλήθηκαν έως τις 31 Δεκεμβρίου στις ΔΟΥ ή έγιναν ηλεκτρονικά δηλώσεις στην πλατφόρμα myProperty της ΑΑΔΕ για τον φόρο μεταβίβασης, γονικών παροχών και δωρεών. Επίσης επισημαίνεται ότι μέχρι σήμερα οι μεταβιβάσεις θα πραγματοποιούνται με βεβαίωση μηχανικού αλλά χωρίς την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου.
Από αύριο, Παρασκευή 1η Απριλίου όλες οι μεταβιβάσεις ακινήτων θα γίνονται με τις νέες αντικειμενικές αξίες , ενώ θα καταβάλλεται και το ανάλογο ποσό σε σχέση με τα τετραγωνικά μέτρα για την έκδοση της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου.

2. Οι τροποποιήσεις του Ε9

Έως σήμερα γίνονται οι τροποποιήσεις του Ε9 για τις μεταβολές που έγιναν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021. Δηλαδή όσοι αγόρασαν, πούλησαν, μεταβίβασαν με γονική παροχή ή δωρεά, ή κληρονόμησαν ακίνητα εντός του 2021 θα πρέπει να τα δηλώσουν στο “Ε9 Περιουσιολόγιο”. Επίσης στο Ε9 τροποποιητική δήλωση μπορούν να υποβάλουν και όσοι θέλουν να διορθώσουν λάθη ή παραλείψεις που οδήγησαν τα προηγούμενα έτη στην αύξηση του ΕΝΦΙΑ.

Σημειώνεται ότι όσοι θα έχουν μείωση φόρου πάνω από 300 ευρώ θα λάβουν μήνυμα μέσω του Taxisnet για να προσκομίσουν τα σχετικά δικαιολογητικά στην εφορία για να ελεγχθούν και να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.