Quantcast
Εγκρίθηκε από το υπ. Εργασίας η δαπάνη για την τρίτη δόση του επιδόματος παιδιού - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε - enikonomia.gr
share

Εγκρίθηκε από το υπ. Εργασίας η δαπάνη για την τρίτη δόση του επιδόματος παιδιού – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

δημοσιεύτηκε:

Από τις 25 έως τις 27 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή της γ’ δόσης του Επιδόματος Παιδιού 2018, σύμφωνα με τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Όπως αναφέρει ο Οργανισμός, η δόση του επιδόματος αυτού αφορά στους μήνες Μάιο και Ιούνιο και θα τη λάβουν οι δικαιούχοι που θα έχουν εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση και θα έχουν υποβάλλει αίτηση Α21 έως τις 20 Ιουλίου.

Το υπουργείο Εργασίας ενέκρινε με απόφασή του δαπάνη ύψους 180 εκατ. ευρώ, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του επιδόματος παιδιού τρίτου διμήνου 2018, καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών.
Προϋποθέσεις για την καταβολή του επιδόματος είναι:

– εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση 2018

– να έχει υποβληθεί αίτηση Α21 έως τις 20 Ιουλίου 2018

Ακολούθως, θα καταβληθούν όπως προβλέπεται και οι επόμενες διμηνιαίες δόσεις.

Πώς μπορείτε να υποβάλετε την αίτηση για το επίδομα παιδιού

-Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους είτε μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ είτε από την ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ.

-Οι δικαιούχοι θα μπορούν να εισέρχονται με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασής τους στο TAXISnet.

-Στην πρώτη σελίδα της νέας πλατφόρμας, οι δικαιούχοι θα βρουν αναλυτικές οδηγίες για τα βήματα συμπλήρωσης και υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης- υπεύθυνης δήλωσης (Α21) για το Επίδομα Παιδιού.

-Προαπαιτούμενο για την υποβολή της αίτησης Επιδόματος Παιδιού (Α21) 2018 είναι η προηγούμενη υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) για τα εισοδήματα του 2017.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.