Quantcast
Ειδικό επίδομα παραγωγικότητας σε υπαλλήλους του ΕΦΚΑ - Όλες οι λεπτομέρειες - enikonomia.gr
share

Ειδικό επίδομα παραγωγικότητας σε υπαλλήλους του ΕΦΚΑ – Όλες οι λεπτομέρειες

δημοσιεύτηκε:

 Επίδομα παραγωγικότητας στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ που θα εκδίδουν άμεσα τις συντάξεις των πολιτών.

Όπως ανέφερε την Τρίτη, 2 Αυγούστου ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης σε ανάρτηση του στο facebook με αφορμή την επίσκεψή του στον ΕΦΚΑ Αμαρουσίου  “οι συντάξεις βγαίνουν πιο γρήγορα. Οι συμπολίτες μας που έχουν ζητήματα με επιδόματα (μητρότητας κτλ) εξυπηρετούνται καλύτερα. Τα ηλεκτρονικά ραντεβού λειτουργούν πολύ καλά. Είναι και αυτό μια ικανοποίηση.

Έχουμε όμως ακόμα μεγάλη ανηφόρα να ανέβουμε. Για να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα τόσο των ασφαλισμένων όσο και των υπαλλήλων. Στους υπαλλήλους που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους σε αντίξοες συνθήκες πρέπει να δώσουμε άμεσα -και θα το δώσουμε- το ειδικό επίδομα παραγωγικότητας όταν εκδίδουν συντάξεις. Και να ολοκληρώσουμε την προμήθεια 5.000 νέων ηλεκτρονικών υπολογιστών που, μαζί με τους 3.000 που λειτουργούν τους τελευταίους μήνες, θα εκσυγχρονίσουν τον ΕΦΚΑ και θα αυξήσουν την παραγωγικότητα”. 

“Για τους πολίτες, είμαστε τώρα στην τελική ευθεία για την έκδοση των κύριων συντάξεων. Και από Σεπτέμβριο θα προχωρήσουμε με τα ψηφιακά ΚΕΠΑ που θα περιορίσουν πολύ την ταλαιπωρία, ιδιαίτερα των ατόμων με αναπηρία, σε σχέση τον ΕΦΚΑ. Ειδικά για το Μαρούσι, θα πω στη Διοίκηση του ΕΦΚΑ να δει αμέσως το θέμα των χαλασμένων air condition σε ένα τμήμα των γραφείων. Είναι μεγάλη ταλαιπωρία τόσο για τους υπαλλήλους όσο για τους ασφαλισμένους.

Ο νέος νόμος για τον ΕΦΚΑ έχει θέσει τις βάσεις για να εκσυγχρονιστεί ο Οργανισμός (με ταχύτερες προμήθειες, με γρηγορότερη εξέταση των καταγγελιών, με νέες προσλήψεις που δρομολογούνται και με διοικητικά στελέχη αυξημένων προσόντων για κρίσιμες θέσεις). Η πρόοδος είναι ορατή, αλλά δεν χωρεί κανένας εφησυχασμός. Απόφασή μου είναι με την ίδια αφοσίωση να συνεχίσω την προσπάθεια. Είναι σημαντικό να αλλάξουμε υπηρεσίες και φορείς που κάποιοι τους είχαν ξεγράψει στη συνείδησή τους. Συνεχίζουμε λοιπόν με επιμονή, με αποφασιστικότητα και με προσήλωση στον στόχο!”, πρόσθεσε.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.