Quantcast
Ειδικό πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας στη Δυτική Μακεδονία - Ποιους αφορά - enikonomia.gr
share

Ειδικό πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας στη Δυτική Μακεδονία – Ποιους αφορά

δημοσιεύτηκε:

Ειδικό πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας για νέους επιστήμονες στη Δυτική Μακεδονία συμφωνήθηκε στο υπουργείο Εργασίας ανάμεσα στον υφυπουργό Εργασίας, Νάσο Ηλιόπουλο και τον Περιφερειάρχη, Θόδωρο Καρυπίδη.

Επισημαίνεται ότι, ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 10 εκατ. ευρώ. Στο πρόγραμμα θα απασχοληθούν για διάστημα 18 μηνών συνολικά 290 νέοι επιστήμονες σε υπηρεσίες της Περιφέρειας και στις έδρες των περιφερειακών ενοτήτων της Δυτικής Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί για πρώτη φορά στοχευμένα σε μια μόνο Περιφέρεια, δεδομένου ότι η Δυτική Μακεδονία, σε σχέση με άλλες Περιφέρειες της χώρας, παρουσιάζει πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας. Θα χρηματοδοτηθεί δε, εξ’ ολοκλήρου από πιστώσεις του υπουργείου Εργασίας. Παράλληλα έχει προγραμματιστεί για τη Δυτική Μακεδονία να υλοποιηθεί και ένα ακόμη ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 1000 ανέργων στον ιδιωτικό τομέα.

«Το πρόγραμμα απασχόλησης των 290 επιστημόνων στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, όσο και το πρόγραμμα απασχόλησης 1000 ανέργων στον ιδιωτικό τομέα, αποτελούν μέτρα ανακούφισης, στήριξης αλλά και απόκτησης δεξιοτήτων για τους απασχολούμενους» σημείωσε ο κ. Καρυπίδης, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση του για την θετική έκβαση που είχαν οι προσπάθειες της Περιφέρειας, θεωρώντας ότι θα δημιουργήσουν «έναν πολλαπλασιαστή στην οικονομία της χώρας και στα θέματα που πρέπει να τρέξουν εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου».



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.