Quantcast
"Είδος πολυτελείας" τα καυσόξυλα και τα πέλετ - Τι είπε ο Οικονόμου για την αύξηση των τιμών - enikonomia.gr
share

“Είδος πολυτελείας” τα καυσόξυλα και τα πέλετ – Τι είπε ο Οικονόμου για την αύξηση των τιμών

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν σχεδιάζει η κυβέρνηση να λάβει προληπτικά μέτρα προκειμένου να συγκρατηθεί η αύξηση των τιμών στα πέλετ ή καυσόξυλα ρωτήθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Η κυβέρνηση σκοπεύει μέσω ενός πολύ γενναιόδωρου προγράμματος που θα επιδοτήσει τη θέρμανση-  σωστά στοχευμένο και πολύ σωστά σταθμισμένο ανάλογα  και με τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες- να παρέχει στήριξη στους πολίτες στην κατεύθυνση αυτή σε μεγαλύτερο μέγεθος και σε μεγαλύτερη περίμετρο» απάντησε ο  κ. Οικονόμου.

«Αλλά περισσότερα πράγματα ας περιμένουμε να ακούσουμε από τον Πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης» συμπλήρωσε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Καυσόξυλα: Πόσο “εκτοξεύθηκαν” φέτος  οι τιμές

Είδος πολυτελείας έγιναν τα καυσόξυλα καθώς οι τιμές τους “εκτοξεύθηκαν” φέτος σε σχέση με πέρυσι. Όπως αναφέρει η εφημερίδα” ΤΑ ΝΕΑ” οι τιμές των καυσόξυλων αυξήθηκαν φέτος κατά 60% σε σχέση με πέρυσι στη Βόρεια Ελλάδα. Δηλαδή οι τιμές έχουν ανέλθει φέτος μεταξύ 120 ευρώ και 130 ευρώ/κ.μ από 75 ευρώ -85 ευρώ κ.μ που ήταν πέρυσι.

Ωστόσο μικρότερη αύξηση σημείωσαν οι τιμές των καυσόξυλων στην Αττική.  Αυξήθηκαν κατά 30%, δηλαδή διαμορφώθηκαν φέτος στα 130 ευρώ /κ.μ από 100 ευρώ  /κ.μ που ήταν πέρυσι.

Τα πέλετ 

Χειρότερη είναι κατάσταση στα πέλετ.  Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα,  οι τιμές των πέλετ -καλής ποιότητας- φέτος αυξήθηκαν κατά 100%  δηλαδή η τιμή τους ανήλθε στα 500 -600  ευρώ/τόνο από 240-270 ευρώ /τόνο  που ήταν πέρυσι.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.