Quantcast
Εισφορά αλληλεγγύης: Ποια εισοδήματα απαλλάσσονται - enikonomia.gr
share

Εισφορά αλληλεγγύης: Ποια εισοδήματα απαλλάσσονται

δημοσιεύτηκε:

Από την υποχρέωση καταβολής της εισφοράς αλληλεγγύης αναμένεται να απαλλαγούν το 2022 συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων. Αναλυτικά, η απαλλαγή αυτή θα αφορά:
1.Τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2022 από μισθωτή εργασία του ιδιωτικού τομέα. Ωστόσο διευκρινίζεται ότι η απαλλαγή αυτή δεν θα ισχύει για τους φορολογούμενους που είχαν πιαστεί τα δύο προηγούμενα έτη στην παγίδα των τεκμηρίων διαβίωσης.
2.Τα φετινά εισοδήματα που προέρχονται από «επιχειρηματική δραστηριότητα», από «κεφάλαιο» (όπως μερίσματα, τόκους, δικαιώματα και ακίνητη περιουσία) καθώς και από «υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου». Τα εισοδήματα αυτά που αποκτήθηκαν το 2020 δεν θα επιβαρυνθούν φέτος με εισφορά αλληλεγγύης. Οι φορολογούμενοι θα δουν το εκκαθαριστικό της φορολογικής τους δήλωσης να ξεφουσκώνει ενώ αυτό θα συμβεί και με την φορολόγηση των φετινών εισοδημάτων του χρόνου.
3. Στα εισοδήματα των ως άνω κατηγοριών περιλαμβάνονται αυτά για τα οποία ο φορολογούμενος απέκτησε το δικαίωμα είσπραξης στο φορολογικό έτος 2020.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.